Tine logo

TINE: Er uenige i Lagmannsrettens vurdering

– Vi er selvsagt tilfreds med at retten konstaterer at TINE ikke har inngått en ulovlig avtale, slik Konkurransetilsynet har hevdet. Vi er også tilfreds med at konklusjonen er at vi ikke har overtrådt konkurranseloven i årsforhandlingene med ICA. Men vi er overrasket over og uenige i at vi skal ha utnyttet en dominerende stilling i forhandlingene med Rema, slik retten hevder. Vi mener fortsatt at det ikke er ført bevis for at TINE har overtrådt konkurranseloven., sier konserndirektør Elisabeth Morthen i TINE.

Publisert

– TINE hadde ikke til hensikt å ekskludere konkurrenter under forhandlingene i 2004. Vi vil nå studere utfallet nærmere og vurdere grundig hvordan vi tar saken videre, sier konserndirektør Morthen.

Redusert gebyr

TINE stevnet staten for å få satt til side et overtredelsesgebyr på 45 millioner kroner som Konkurransetilsynet ila selskapet. Lagmannsretten har nå redusert dette gebyret til 30 millioner kroner.

Tilsynet mener at TINE i forhandlinger med REMA 1000 forsøkte å ekskludere Synnøve Finden som leverandør, og begrunnet gebyret med denne anklagen. Tilsynet hevdet også at TINE i sin dialog med ICA brøt konkurranseloven ved å utarbeide et notat som senere ble lagt bort uten å få noen praktisk betydning. Tilsynet mente notatet hadde et ulovlig innhold. Oslo tingrett ga i 2009 TINE medhold på alle punkter. I dag ga Lagmannsretten TINE medhold i to av Konkurransetilsynets påstander, mens den ga tilsynet rett i én av påstandene.

Konserndirektør Elisabeth Morthen i TINE.

Forandret

– Jeg vil samtidig minne om at den situasjonen som er behandlet i retten ligger snart seks år tilbake i tid. De fleste i dagligvaresektoren vil være enige i at vi i dag har betydelig sterkere konkurranse. TINEs konkurrenter driver lønnsomt, og økende importkonkurranse utfordrer både TINE og våre konkurrenter. Det bakgrunnsteppet Konkurransetilsynet har tegnet som en del av sin begrunnelse for overtredelsesgebyret, er svært forandret i dag.

Vurderer

- Vi er stolte av at TINEs merkevarer og omdømme står så sterkt blant norske forbrukere også i en situasjon med mye tøffere konkurranse. På denne bakgrunn er det selvsagt fristende å parkere denne saken nå. Det å ha denne gamle saken gående for retten i årevis, er både dyrt og belastende. Men dette må veies opp mot de konsekvensene det vil få å akseptere en rettslig vurdering vi mener er feil. Denne avveiningen vil TINEs ledelse nå gå inn i, sier Elisabeth Morthen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS