NordlysSommarøyArcticHotel
NordlysSommarøyArcticHotel

Spennende nordnorske vinterutflukter

Denne vinteren sies å bli den store nordlysvinteren, og Nord-Norge er et av de aller beste stedene å oppleve dette spektakulære fenomenet. Denne vinteren bør dermed være optimal for å legge turen til vår vakre landsdel der nord.

Publisert

Spektakulær skikjøring i Lofoten. (Foto: Johan Wildhagen, Visitnorway.com)

Enten det er ville friluftsopplevelser eller yrende uteliv man er ute etter, har Nord-Norge masse å by på. Disse spennende destinasjonene er verdt å sjekke ut året rundt. Og skulle nordlyset kjenne sin besøkelsestid under reisen, er du garantert en uforglemmelig opplevelse!

Grottelandet Bodø

Visste du kanskje at det i Bodøs omegn finnes mengder med grotter? Ta turen inn i fjellet og inn i grottene hvor du lar deg omslutte av mørket og oppleve magiske øyeblikk blant dryppsteinkonstruksjoner og sildrende vann som får omgivelsene til å fremstå som en gigantisk kunstnerisk installasjon.

Selv når en nordnorsk vinterstorm raser utenfor, hersker stillheten i grottene. Temperatur, føre, vær og vind er likegyldig; uansett årstid er temperaturen inne i grottene mellom to og seks grader. Nordland Turselskap er blant de som skreddersyr grotteturene etter deltakernes ønsker og gruppens størrelse. www.nordlandturselskap.no.

Ta deg også tid til å sjekke ut hva selve byen Bodø har å by på! Med store deler av shopping- og utelivssentrumet overbygget i det såkalte Glasshuset, borger det for behagelig, temperert urbanitet, også på kalde vinterdager.

Skieldoradoet Lofoten

Spektakulære Lofoten er et flott reisemål, også om vinteren! Lofoten byr på et fantastisk skiterreng, ypperlig for alle som liker å kjøre telemark og som vil tilbringe minst mulig tid i heiskø. Det finnes lysløyper velegnet for familieutflukter, i tillegg til at det finnes to fantastiske alpinbakker, én i Svolvær og én i Stamsund.

"

Hurtigruten møtes utenfor Henningsvær. (Foto: Morten Holt)

En nyhet for besøkende til Lofoten denne vinteren er natursafari. Fra november til mars kan du reise ut med båt på natursafari fra Svinøya rorbuer i Svolvær for å oppleve storslåtte Lofoten fra sjøsiden og lære om det marine livet som finnes der. Svinøya rorbuer tilbyr også overnatting. www.svinoya.no.

Lofoten er også en av landets beste arenaer for surfing. På Unstad på Vestvågøy surfes det sommer som vinter på en 200 meter lang strand med rullesteiner i begge ender, omkranset av høye, dramatiske fjell.

Pulserende Tromsø

Nordens Paris lokker med milde, snørike vintre, fargerik himmel og et yrende sosialt og kulturelt liv, med nordlyset som ballets dronning.

Hva med elegante gourmetopplevelser med lokale råvarer på Emmas Drømmekjøkken i Kirkegata? Eller kanskje den knøttlille baren Nino Perez er mer din stil? En tur innom byens eldste vannhull, Ølhallen, er også et must. Tromsø er kjent for sitt uteliv. Dette må oppleves!

I området rundt Tromsø by finner du dessuten flotte områder for rekreasjon og opplevelser, for eksempel Lyngsalpene, kjent som et eldorado for fantastisk løssnøkjøring og toppturer.

Sommarøy Arctic Hotel

"

Nordlys. (Foto: Sommarøy Arctic Hotel)

Eller hva med et besøk til idylliske Sommarøy, cirka 45 minutters kjøring sørvest for Tromsø? På Sommarøy Arctic Hotel kan du nyte en avslappende weekend i vakre omgivelser. Opplevelsen av Sommarøy på vinterstid dreier seg først og fremst lyset! Her kan man finne sitt favorittsted med utsikt mot storhavet, nordlys eller uvær.

Nordlyset nytes fra terrassen på Sjøhuset, Hilleøytoppen eller i hotellets egen badestamp. På Korallstranda ved hotellet kan du plukke skjell og koraller under den arktiske himmelen. I verret, som Sommarøys sentrum kalles på folkemunne, nyter du et levende kystsamfunn med båter, fisk, kunst- og håndverksbedrifter.

Hurtigruten syr det hele sammen

Både SAS, Norwegian og Widerøe flyr til Nord-Norge. Til både Bodø, Tromsø og Lofoten kan man komme seg med fly for kortere weekendturer, men hvorfor ikke sy disse tre reisene sammen til én lenger ekspedisjon, med Hurtigruten som bindeledd?

Fly til Bodø og bli værende der i et par dager. Reis så videre med Hurtigruta til ønsket ankomsthavn i Lofoten. Hurtigruten har ankomsthavn i Svolvær og Stamsund, både i nordgående og sørgående retning. Nyt noen dager i spektakulære Lofoten, før du igjen setter snuten mot bylivet i Tromsø. Eller omvendt.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS