Subway-Byporten

Åpner inntil sju nye Subway i Norge

Subway har gått forbi hamburgergiganten McDonald`s som verdens største fastfoodkjede. Nå løsner det også for Subway Norge: Fire nye Subway-avdelinger skal åpne i nær fremtid. Det betyr at kjeden i løpet av våren har 15 utsalgssteder i Norge, mot 11 i dag. Det kan komme ytterligere tre i løpet av året.

Publisert

Subway satser målrettet på etablering i kjøpesentre. Her er Subway i Byporten i Oslo. (Foto: Odd H. Vanebo)

Ved årsskiftet hadde Subway 33.749 salgssteder verden over, mens McDonald`s måtte nøye seg med 32.737, uttalte Subway-talsmann Les Winograd denne uken. McDonald`s-talskvinnen Heidi Barker sa at deres mål er å bli «bedre, ikke bare større».

Gikk forbi i fjor

— Vi tok dem igjen på ett eller annet tidspunkt i 2010. For ett år siden lå vi litt bak, opplyste Les Winograd, som mente en av årsakene til suksessen er at Subway har valgt å holde seg borte fra børsen.— Vi har bevisst valgt ikke å gå på børs, og årsaken til det er at vi heller vil konsentrere oss om produktene, kvaliteten og restaurantene. Vi ville ikke bruke tid på å gjøre rede for finansene og slike ting som børsnoterte selskaper må drive med, tilføyde Winograd. MacDonald`s ble grunnlagt i en forstad til den amerikanske storbyen Chicago i 1955 og har i dag restauranter stort sett over hele verden. Subway åpnet sin første smørbrødbar i 1965 og har utviklet seg til en av verdens raskest voksende kjeder i sitt slag.

Sterk vekst også i Norge

Kjededirektør Klaus Inge Torp i Subway Norge AS innrømmer til fastfood.no at ekspansjonen her hjemme har gått litt trått de senere år:

– Vi har brukt noe tid på å få innkjøp, logistikk og råvarekost på plass i Norge i lys av at vi ikke er med i EU og i så måte har operert i et marked isolert fra våre internasjonale rammeavtaler. Ting begynner nå å falle på plass og vi er under sterk vekst. Til nå i år har vi fire lokasjoner som er under etablering, men ser det som sannsynlig at vi kan legge til opp til ytterligere to – tre nyetableringer i år, opplyser Klaus Inge Torp.

De fire nye utsalgene Subway Norge AS er i ferd med å etablere, kommer i Bergen, Tønsberg, Bodø (etablering nr. 2 på City Nord shopping senter) og Kristiansand (etablering nr. 2 i Sørlandsparken).

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS