Sur Smiley

Bot for ikke å henge opp sur Smiley

En restaurant i Sønderborg på Sønderjylland våget ikke å henge en en såkalt Smiley-rapport med en sur Smiley på døren, av frykt for å skremme vekk kundene.

Publisert

Ble ikke hengt opp.

Det kom fram da Fødevarekontrollen (tilsvarende Mattilsynet i Norge) fra Haderslev forleden var innom Restaurant Peking i Jernbanegade i Sønderborg.

Spisestedene i Danmark er forpliktet til å slå opp resultatet av tilsynet, i form av an rapport med en ledsagende "Smiley".

Er alt OK, blir det en smilende Smiley. Det finnes også en mellomfornøyd utgave, og kommer Fødevarekontrollens kontrollører til at her bør gjestene advares, skal en ’sur’ Smiley slås opp.

Under det forrige besøket i mai blev det nemlig utdelt nettopp en sur Smiley på grunn av hygieneproblemer i restauranten.

Var redd for å skremme kundene

Og da tilsynsføreren forleden stakk innom igjen, la eieren av restauranten ærlig kortene på bordet. Svaret var nemlig, at de ikke hadde hengt opp den sure Smiley-rapporten av frykt for å skremme vekk kundene, men i stedet hengt opp en tidligere rapport med en gladere Smiley.

Det går selvfølgelig ikke an, og derfor har Restaurant Peking fått en bøt på 2000 kroner, og utsikt til nok en sur Smiley. Som vel å merke skal henge synlig for kundene.

Motstand i Norge

Under det siste kontrollbesøket var der for øvrig ingen andre bemerkninger fra Fødevarekontrollen, forteller flere danske lokalaviser.

Kanskje ikke rart at det har vært sterk motstand i bransjen mot å innføre Smiley-systemet i Norge?

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS