PetterAStordalenChoice2
PetterAStordalenChoice2

Stordalen er Norges håp i Monaco

Petter A. Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels er kommende helg Norges representant i verdens største vekstskaperkåring, "Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year". Nærmere 50 nasjonale vinnere møtes i Monaco for å konkurrere hele tre dager til ende.

Publisert

Petter A. Stordalen.

– Jeg gleder meg til å treffe vekstskapere fra hele verden i den internasjonale finalen. Men det er med en stor dose ydmykhet jeg ankommer Monaco-finalen. Jeg føler litt som Eddie ”The Eagle” Edwards må ha gjort første gang han skulle hoppe i Holmenkollen, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

I november i fjor ble han kåret til norsk vinner av det globale vekstskaperprogrammet.

Tar gjerne gull

– Jeg tror arrangementet blir fantastisk morsomt, men å skulle vinne virker nesten uvirkelig. Uansett odds, går jeg selvsagt for gull og tar gjerne seieren hjem til Norge! sier Stordalen.

Vekstskaperkåringen feirer i år 25-årsjubileum. På årets verdensfinale skal 49 nasjonale vinnere fra hele verden først og fremst hedres, men også konkurrere om å bli den beste. En bredt sammensatt internasjonal jury skal intervjue alle de nasjonale vinnerne, og lørdag kveld 4. juni blir det kunngjort hvem som vinner den ettertraktede World Entrepreneur Of The Year-statuetten.

Petter A. Stordalen. (Foto: Per Thrana)

I år deltar fire nye land for første gang; Argentina, Jordan, Mexico og Syria.

Energi, mot og begeistring

Stordalen startet sin karriere som jordbærselger på torget i Porsgrunn. Som 24-åring ble han Norges yngste senterleder ved CitySyd i Trondheim, før han ble viseadministrerende direktør og en av eierne i Steen & Strøm. I 1996 fikk han muligheten for å kjøpe Choice Hotels Scandinavia, som den gang besto av åtte hoteller.

– Vi har siden starten satset på menneskene og på verdiene energi, mot og begeistring. I dag har vi lykkes med å få 9 250 ambassadører i våre ansatte. Å lytte og ta alle innspill på alvor er avgjørende for at vi skal utvikle konsepter som treffer, sier Stordalen.

Nordic Choice Hotels består i dag av 170 hoteller i seks land og er Nordens største hotellkjede.

Allsidige nasjonale vinnere

De andre nasjonale vinnerne Stordalen konkurrerer med i Monaco, representerer et bredt spekter av bransjer – fra kosmetikk og farmasi til shipping, IT, underholdning, mat og drikke.

Sveriges nasjonale vinner er Ola Oskarsson, CEO i Marin Mätteknik, et selskap spesialisert på maritime undersøkelser. Danskenes håp er Jesper Andersen, CEO i vindkraftselskapet Mita-Teknik, mens Finlands representant er Olli Muurainen, grunnlegger og styreleder i eventselskapet Management Events.

Kandidatene blir blant annet vurdert ut fra sin evne til å tenke nytt, skape vekst, oppnå gode økonomiske resultater, gjennomføre strategisk ledelse, oppnå global innflytelse, samt personlig integritet og påvirkningskraft. Mens det på nasjonalt nivå kåres vinnere i tre ulike kategorier, skal det i Monaco kun pekes ut én internasjonal vinner på tvers av bransjer og kategorier.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS