BellevueFløienValderhaug1
BellevueFløienValderhaug1

Jubilerer i stor stil i Bergen

Bellevue Restauranter i Bergen feirer til gagns denne sommeren. – Vi feirer 10 år på Bryggen, 20 år på Fløyen og 30 år på Bellevue med tidsriktige og fremtidsrettede jubileumsmenyer - servert i historiske omgivelser. Vi bruker også anledningen til å pusse opp Lyststedet Bellevue, heter det i en pressemelding. Bellevue Restauranter består av Lyststedet Bellevue, Fløien Folkerestaurant, Bryggen Tracteursted og Spisestedet Troldhaugen.

Publisert

Fløien Folkerestaurant: Restauranten og Fløibanen. (Foto: Trond Valderhaug)

”Hvert av våre spisesteder er unikt og har sin egen historie, sin spesielle beliggenhet og et profesjonelt og engasjert personale. Vi har vært i faget i over 100 år, og med det følger det kunnskap og tradisjoner, faglig skikkelighet og det lille ekstra som gir den helt spesielle opplevelsen”, heter det i pressemeldingen.

Norges beste meny

Lyststedet Bellevue: Spisesalen. (Foto: Alexander Castillo)

I oktober 2011 vant Bryggen Tracteursted Stiftelsen Norsk Matkulturs "Norges beste meny", noe som viser vårt engasjement og stolthet for norsk matkultur. Les mer på www.norskmatkultur.no.

I april 2012 vant Bellevue Restauranter "Årets Smak av Kysten-bedrift". Les mer på www.smakavkysten.no.

”Eric Saudan, fjerde generasjon Bellevue, har i år drevet Bellevue Restauranter i henholdsvis ett, to og tre tiår! Ikke mange kan skilte med en slik fartstid i en bransje hvor restauranter kommer og går fortere enn man får spist opp maten sin”, heter det i pressemeldingen

Bellevue Restauranter

"

Bryggen Tracteursted: Schøtstuen. (Foto: Øystein Klakegg)

Bellevue Restauranter eier og driver tre restauranter, en kafé med selskapslokale, en cateringavdeling og ett logistikksenter. Hvert av spisestedene er unikt og har sin egen historie, sin spesielle beliggenhet og et profesjonelt og engasjert personale.

Lyststedet Bellevue

I over 100 år har Bellevues kjøkken hatt ry som et av byens beste. Menyer basert på førsteklasses råvarer, kombinert med en god vinliste og vennlig, omtenksom service, gjør et besøk til en opplevelse du sent vil glemme. Gjennom generasjoner har man lagt vekt på å bevare husets egenart. Møblene, fargene og detaljene gir hvert enkelt rom sin helt spesielle karakter.

Lyststedet Bellevue har vært drevet som restaurant av samme familie i fire generasjoner. Mathilde og Erik Herman Jernström startet i 1899. Da hadde stedet en allerede hundreårig historie bak seg som lyststed. Glassene har vært hevet på Bellevue siden 1796. Forståelse for kvalitet har vært grunnleggende for Lyststedet Bellevue. Ønsket om faglig skikkelighet har inspirert familien gjennom fire generasjoner, og gitt Bellevue ry som ett av Bergens beste spisesteder. Dine gode minner begynner på Lyststedet Bellevue.

Fløien Folkerestaurant

Fløyen har vært et yndet utfartssted for bergensere og tilreisende i uminnelige tider. Bare noen minutter unna Torget ligger et vakkert turterreng med stier og gangveier, dyreliv og uglesang. Utsikt, frisk luft og gode turmuligheter lokker stadig bergensere og turister opp på fjellet. Mange avslutter turen med et måltid på Fløien Folkerestaurant.

Fløirestauranten stod ferdig ved Fløibanens Øvre stasjon i 1925. Praktbygget ble tegnet ned til minste detalj også med ornamenter og interiør av den anerkjente arkitekten Einar Oscar Schou, som også har tegnet Den Nationale Scene.

Restauranten har stått i mot økonomiske nedgangstider og rivningstrusler. Fremdeles ligger den nydelig til oppe på fjellet. Like levende og med et sus av 1920-årene. Nyt en velsmakende lunsj eller middag i restauranten, eller la deg friste av nybakt bakverk og vårt utvalg av supper, salater og småretter i kaféen.

Bryggen Tracteursted

Innerst på Bryggen – i Bryggestredet – fi nner du Bryggen Tracteursted, med respekt for de historiske omgivelser og med ambisjoner om å gjeninnta sin plass blant Bergenske kvalitetsrestauranter. Svensgårdens Schøtstue – anno 1708 – er fredet og den eneste som fortsatt står på sin opprinnelige plass. Selve ordet Schøtstue (skytningsstova) er avledet av det å skyte sammen til måltidet og også opprinnelsen til hilsenen ”takk for skiftet” i Bergen.

Bryggen Tracteursted tilbyr à la carte Restaurant i Schøtstuen, Skjenkestue med smakfulle småtterier, en intim Friluftsrestaurant i bakgården og uteservering i Bryggestredet. Bryggen Tracteursted består av Svensgårdens Schøtstue, Ildhuset som representerer Schøtstuens kjøkken samt Skjenkestuen i 1 .etasje og Høyloftet i 2. etasje. Vi serverer moderne mat inspirert av bergensk og hanseatisk matkultur.

Spisestedet Troldhaugen

Troldhaugen var hjemmet til Edvard Grieg fra april 1885 til han døde i 1907. Grieg bodde på Troldhaugen med sin kone, Nina Hagerup når han var hjemme i Norge, for det meste om somrene. Edvard Grieg kalte selv bygningen «mitt beste opus hittil», selv om den ble tegnet av hans fetter, arkitekten Schak August Steenberg Bull. Bygningen er tegnet i historisme. Den er en typisk trevilla fra det 19. århundre med panoramatårn og en stor veranda. Uvanlig for den tiden var de store vinduene, som Grieg ønsket for å få mye lys og luft inn i huset. Dette medførte at boligen var kald om vinteren, men på denne årstiden var ekteparet allikevel som oftest ute og reiste. Det var Nina som foreslo navnet Troldhaugen, fordi huset ligger på haugen ved siden av Trolddalen.

Bellevue Restauranter har overtatt serveringen på Troldhaugen, og mat og drikke blir selvfølgelig levert av Bellevue Catering direkte fra Lyststedet Bellevue.

Bellevue Catering

Med utgangspunkt i de tre restaurantene tilbys et utvalg som gir det lille ekstra. Inklusive er en kvalitet og service som ligger svært nær opplevelsen av det et besøk på en av restauranter ville være.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS