Scandic Stavanger City

Best i tilgjengelighetstest

Nye Scandic Stavanger City fikk nylig, som første hotell i Rogaland, full score på tilgjengelighet og brukervennlighet.

Publisert

Scandic Stavanger City.

Testen ble gjennomført av Tilgjengelighet.no, som konstaterer at hotellet er best i fylket når det kommer til krav og tilpasning for funksjonshemmede.

Tilgjengelighet og brukervennlighet

Scandic Stavanger City er første hotell i regionen som tildeles full score i tilgjengelighetstesten som ble gjennomført etter åpningen av hotellet. Utfører av testen, Tilgjengelighet.no, er en nettportal som har søkelys på tilgjengelighet og brukervennlighet i blant annet offentlige bygg, hoteller og serveringssteder i Rogaland.

Alle kartlegginger og tester som gjennomføres vektlegger tilgjengeligheten hos ulike private og offentlige bygg, anlegg og uteområder med det faktum at det skal kunne brukes av alle mennesker.

23 handicaprom

Scandic Stavanger City og hotellkjeden for øvrig har stort søkelys på tilgjengelighet. Det nye hotellet ved hurtigbåtterminalen i Stavanger viser at det er fullt mulig å bygge, uten at det skal gå på bekostning av hotellopplevelsen for gjester med nedsatt funksjonsevne.

Hotellet har 10 prosent handicaprom, henholdsvis 21 dobbeltrom og to enkeltrom. Det er også ledelinjer, varslingssystem for hørselshemmede og teleslynger i resepsjon og møterom.

Alle skal ha muligheten

– Vi jobber kontinuerlig med å tilby alle våre gjester en best mulig hotellopplevelse, og vi er svært fornøyde med anerkjennelsen tilgjengelighet.no gir oss. Vi ønsker å utforme alle våre hoteller på den måten at alle gjester, uavhengig av funksjonsevne, skal ha anledning til å bruke samtlige fasiliteter ved hotellet. Samtidig kombinerer vi brukervennlighet med moderne og innovativ design, og på den måten sikrer vi alle våre hotellgjester en positiv hotellopplevelse, sier Odd Petter Meinseth, hotelldirektør på Scandic Stavanger City.

Søkelys på tilgjengelighet

Rogaland fylkeskommune har gjennom fylkesdelplan for universell utforming høyt fokus på tilgjengelighet for alle.

– Personer med nedsatt funksjonsevne møter fremdeles utfordringer som hindrer dem i å delta på aktiviteter og arrangementer, på linje med andre mennesker. Det er dermed med glede vi tildeler Scandic Stavanger City full score på tilgjengelighetstesten. Hotellet viser gjennom en rekke tiltak at de tar hensyn til alle brukergrupper. Vi vil spesielt fremheve baren som har mange forskjellige sittegrupper med ulike høyder og design. Dette gir et godt tilbud av sitteplasser som passer bra for den enkelte, enten du har et spesielt behov eller ikke, sier prosjektleder Linda Nilsen Ask fra Tilgjengelighet.no.

Universell utforming

Alle kartlegginger som gjøres baseres på prinsippet rundt universell utforming, som sikrer at det skal kunne brukes av alle mennesker. Testene utføres av kvalifiserte personer i samråd med representanter fra brukerorganisasjonene.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS