Kjøkkensjef Apostolis Fraimis i Palmen på Grand Hotel. (Foto: Morten Holt)
Kjøkkensjef Apostolis Fraimis i Palmen på Grand Hotel. (Foto: Morten Holt)

44 norske restauranter i White Guide Nordic

Tidligere har White Guide, en aldri så liten utgave Michelin-guiden, kun omtalt svenske restauranter. I år er også Norge med i oversikten. 44 norske restauranter har fått plass i guiden, som domineres av svenske og danske restauranter. Her kan du se hvilke norske restauranter som er funnet verdig en plass i White Guide Nordic.

Publisert

Nyskapningen Festningen Restaurant i Oslo er med blant de norske restaurantene i White Guide Nordic. (Foto: Festningen Restaurant)

Oslo har naturlig nok de fleste av restaurantene i guiden. 27 av de 44 som har fått plass i guiden holder hus i hovedstaden.

Videre har Stavanger og Bergen tre hver og Trondheim to gourmetrestauranter som har funnet plass i guiden. Byene Fredrikstad, Tønsberg, Kristiansand, Sandnes, Bodø, Harstad og Tromsø har også med en restaurant i guiden, men også småsteder som Geilo, Austevoll og Longyearbyen har fått med hver sin restaurant i White Guide Nordic.

Ørjan Johannessens Bekkjarvik Gjestgiveri er med i White Guide Nordic. (Foto: Morten Holt)

Bocuse d’Or-deltakerne er med

Ørjan Johannessen, Norges Bocuse d’Or-deltaker, driver Bekkjarvik Gjestgiveri sammen med sin familie, og fyker rett inn på lista.

Noe overraskende er det at kanskje Norges mestvinnende kokk de siste 5-6 årene, Geir Skeie, ikke har fått med noen av sine Brygga 11-restauranter på lista.

Heller ikke Bocuse d’Or-vinner Terje Ness har med noen restaurant på lista.

Geir Skeie håper at Brygga 11 er på White Guide sin liste i 2015. (Foto: Morten Holt)

Etter det Horeca forstår, må jo også denne guiden være utarbeidet før Vaaghals i Operakvarteret ble en realitet denne høsten.

Brygga 11 Sandefjord var stengt da testerne var i Norge

– Jeg har fått ett svar fra White Guide på hvorfor vi ikke er med. Testerne var i Norge i september/oktober, og da var Brygga 11 Sandefjord stengt. De fortalte meg også om at de trodde Brygga 11 Stord var en sesongrestaurant. Men etter det jeg får opplyst, tester White Guide nå kontinuerlig gjennom året fra nå av, og nye anmeldelser legges ut fortløpende, så forhåpentligvis er Brygga 11 med i 2015, sier Geir Skeie.

Norges Bocuse d’Or-deltaker mellom Skeie og Johannessen, Gunnar Hvarnes, var med og dro i gang Spiseriet, som er med. Dessuten er de foregående norske Bocuse d’Or-deltakerne med, Charles Tjessem, (Charles & de), Tom Victor Gausdal (Strand restaurant) Sven Erik Renaa (Renaa Restauranter). Feinschmecker og Statholdergaarden, som også drives av tidligere norske Bocuse d’Or-deltakere (Lars Erik Underthun og Bent Stiansen), er også med i den nordiske guiden.

Spiseriet

Spiseriet i Stavanger er med i White Guide Nordic. Christian A. Pettersen (med tatovering) er en av restaurantens forgrunnsfigurer.

I sommer ble Spiseriet tildelt Aftenbladets pris for beste konsept, og i høst gikk en av restaurantens kokker, Christian A. Pettersen av med seieren i NM i kokkekunst – for andre gang. Tidligere i dag ble det kjent at restauranten som holder til i Stavanger konserthus også anbefales i den nye restaurantguiden White Guide Nordic.

Spiseriet.

– Det er en fantastisk nyhet for oss at Spiseriet blir presentert som en av de 250 aller beste restaurantene i Norden, smiler Raymond Helland, daglig leder i Spiseriet. Å bli listet i guider som White Guide er nok et bevis på at vi er på rett vei. Bak det vi leverer står et sterkt lag som hele tiden jobber for å dyrke den gode måltidsopplevelsen. Alle som jobber her er delaktige og skal ha æren for at vi lykkes. Det aller viktigste for oss er gjestene våre, og slike utmerkelser er med å motivere oss til stadig å forbedre og utvikle måten vi levere på.

Helland er stolt over at Spiseriet er blant byens absolutt beste restauranter. – Nivået I Stavanger er skyhøyt, og vi vil gjøre vårt for å bidra til at byen befester sin posisjon som den suverene mathovedstaden i Norge.

I konserthuset

Spiseriet. (Foto: Morten Holt)

Spiseriet holder til i Stavangers nye konserthuset helt på kaikanten i Sandvigå. Også konserthusdirektøren er glad for anerkjennelsen Spiseriet mottar.

– At vi har et kvalitetsspisested som dette i konserthuset betyr mye. Spiseriet er med på å gjøre konserthuset til et møtested, og mange publikummere kombinerer konsertbesøket med et godt måltid i restauranten. I tillegg leverer Spiseriet til en rekke store konferansearrangement, banketter og all catering til artister og andre på konserthuset og er således en svært viktig samarbeidspartner for oss, sier Helland.

White Guide Nordic

Norges eneste 2-stjernersrestaurant i Guide Michelin, Maaemo, er selvfølgelig også med i White Guide Nordic. (Foto: Jimmy Linus)

White Guide Nordics første utgave kommer på markedet 15. desember 2014. Interessen for nordisk gastronomi er enorm, og White Guide har sett et økt behov for en omfattende guide til det store utvalget av restaurantopplevelser i de nordiske landene. For å imøtekomme denne interessen lanseres White Guide Nordics – en omfattende restaurantguide der Nordens 250 beste restauranter presenteres, på engelsk.

Den tar for seg de 250 beste restaurantene i Sverige, Danmark, Færøyene, Norge, Finland og Island. White Guide har vært Sveriges ledende restaurantguide siden 2004 og ble lansert også i Danmark våren 2014. Guiden inneholder over 80 restauranter fra Sverige, 75 fra Danmark (inklusiv Færøyene), 45 fra Norge, 40 fra Finland og 10 fra Island. Restaurantene som kommer med har vært testet av White Guides egne testerteam fra alle land.

De norske White Guide-restaurantene

Dette er de norske restaurantene som er funnet verdig en plass i den nordiske utgaven av White Guide

Oslo

Palmen restaurant er sammen med Eik Annen Etage eneste hotellrestauranten på White Guide Nordic i Norge. (Foto: Morten Holt)

Arakataka, Oslo

Baltazar, Oslo

Bon Lio, Oslo

Cru vin & kjøkken, Oslo

Dinner, Oslo

Restaurant Eik, Oslo

Eik Annen Etage (Hotel Continental), Oslo

Fauna, Oslo

Feinschmecker, Oslo

Festningen, Oslo

Fjord, Oslo

Grefsenkollen, Oslo

Kontrast, Oslo

Le Benjamin, Oslo

Lille B, Oslo

Maaemo, Oslo

Mares, Oslo

Olympen, Oslo

Oro Bar & grill, Oslo

Palace Grill, Oslo

Palmen (Grand Hotel), Oslo

Saken fortsetter under bildet

Apostolis Fraimis er kjøkkensjef i Palmen restaurant på Grand Hotel i Oslo. Palmen er en av 44 norske restauranter i White Guide Nordic. (Foto: Morten Holt)

Pjoltergeist, Oslo

Plah Bar og restaurant, Oslo

Statholdergaarden, Oslo

Strand restaurant, Stabekk/Oslo

Ylajali, Oslo

Stavanger

Sven Erik Renaa og Renaa Restauranter er med i White Guide Nordic. (Foto: Morten Holt)

Renaa restauranter, Stavanger

Spiseriet, Stavanger

Tango bar & kjøkken, Stavanger

Bergen

Bare, Bergen

Colonialen, Bergen

Lysverket, Bergen

Trondheim

Credo, Trondheim

To rom og kjøkken, Trondheim

Fredrikstad

Restauranten Slippen i Fredrikstad er den eneste Østfold-restauranten i White Guide Nordic. (Foto: Heidi Fjelland)

Slippen, Fredrikstad

Austevoll

Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll

Geilo

Hallingstuene, Geilo

Tønsberg

Conradis, Tønsberg

Kristiansand

Måltid, Kristiansand

Sandnes

Charles og De, Sandnes

Bodø

Smak, Bodø

Harstad

De 4 roser, Harstad

Tromsø

De 4 Roser Tromsø, Tromsø

Svalbard

Huset (Svalbard), Longyearbyen

To med "International Masterclass"

Maaemo får svært gode skussmål også i White Guide Nordic (Foto: Abdul Jauwad)

To av restaurantene, Maaemo og Ylajali i Oslo, er begge katergorisert under "International Masterclass". Åtte andre restauranter er kategorisert under "Masterclass": Fauna (Oslo), Lille B (Oslo), Måltid (Kristiansand), Credo (Trondheim), Lysverket (Bergen), Bekkjarvik Gjestgiveri (Austevoll), Feinschmecker (Oslo) og Statholdergaarden (Oslo).

Les hele oversikten på Whiteguide.se

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Powered by Labrador CMS