AbsolutInvite2012Monica Berg

Klart for Absolut Invite 2014

Det nærmer seg den fjerde utgaven av bartenderkonkurransen Absolut Invite. To utvalgte profesjonelle bartendere vil representere Norge i den internasjonale finalen, som arrangeres i Stockholm 23. og 24. mai. De kvalifiseres gjennom den norske finalen, som arrangeres på SüdØst Cocktails & Finger Food i Trondheimsveien i Oslo søndag 26. januar.

Publisert

Konkurransen er unik i den forstand at de deltakende bartenderne er nøye utvalgt og personlig invitert til å delta. Vinneren vil få en uforglemmelig opplevelse i verdens mest eksklusive cocktailevent, «Tales of the Cocktail», i New Orleans sommeren 2014.

Aldri vært tøffere utvelgelse

«Norges 12 beste bartendere er invitert på bakgrunn av at de blir ansett som de ypperste i sitt fag. I år har konkurransen for å komme gjennom nåløyet vært tøffere enn på lenge, da interessen rundt faget og ferdighetsnivået på bartendere vokser år for år. Deltakerne velges basert på sitt renomme og sitt kunnskapsnivå i bransjen, sine kreative og eksperimentelle egenskaper og den lidenskapen de viser for sitt yrke», heter det i en pressemelding.

Tredelt konkurranse med «håndverk» som tema

Absolut Invite utfordrer bartendernes ferdigheter i tre kategorier: kreativ drinkmiksing, sensorisk analyse og generell bartenderkunnskap. I drinkmiksingdelen blir deltagerne utfordret til å lage to drinker hver. Absolut Elyx er nyeste tilskudd i Absolutporteføljen og er en unik super premium vodka, manuelt destillert i autentiske kopper-kolonneapparater fra 1929. Det faller seg derfor naturlig at årets tema er «håndtverk», hvor det oppfordres at deltakerne benytter seg av egenkomponerte ingredienser som siruper, infusjoner, bitters, cordials, egenkomponerte mikser av f.eks vermouth og bitters, og/eller håndlagde produkter som marmelade, honning, likører etc.

Saken fortsetter under bildet

Seierspallen i Absolute Invite i 2012. Vinneren Monica Berg i midten, Jesper Høst til venstre og Johan Bengtsson til høyre.

Konkurransen tester også deltagernes sensoriske egenskaper hvor deltagerne får i oppgave å identifisere råstoffet i fem blanke og fem brune brennevinstyper. De skal også identifisere to klassiske cocktails.

Kunnskapsdelen av konkurransen er en skriftlig prøve som består av tjuefem spørsmål knyttet til Absolut, cocktailoppskrifter og kunnskaper om faget. Fra tidligere år er det ofte kunnskapsdelen som skiller vinneren fra de andre deltakerne, det nytter med andre ord ikke å kun være flink til å lage drinker.

Internasjonalt dommerpanelsetter standarden

Fra UK, Nick Strangeway, grunnlegger og creative director i Strange Hill Ltd, en legende i London og bartendermiljøet etter å ha blitt nominert «Bartender of the year 2008». Fra Finland, Patric Seppä, fjorårets vinner av Absolut Invite og bartender i anerkjente A21. Sist ment ikke minst Jesper Høst, barsjef på Nr.19, og tidligere finalist i Absolut Invite. Dommerne utgjør i den 4. utgaven av Absolut Invite, den mest kompromissløse jury hittil.

Konkurransen vil bli arrangert på SüdØst Cocktails & Finger Food i Trondheimsveien i Oslo søndag 26. januar kl.14.00.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS