Mortens Kro2 nett
Mortens Kro2 nett

Utvalgte Spisesteder vil vokse

Utvalgte Spisesteder ønsker å samle alle de beste privateide spisestedene langs den norske landeveien. – Det er de gode kroene, tavernaene og cafeene vi ønsker å samle i et felles profilfellesskap, sier daglig leder Per Lauritz Lien.

Publisert

Morten's Kro er ett av 16 spisesteder som nå er med i Utvalgte Spisesteder.

Ved utgangen av 2013 hadde Utvalgte Spisesteder 16 medlemsbedrifter, en samlet omsetning 275 millioner kroner per år, totalt cirka 180 årsverk – eller om lag 500 hel- og deltidsansatte knyttet opp mot kjeden.

Alle Utvalgte Spisesteder kan gjenkjennes på menyskjermer som formidler månedens signaturretter på en fristende måte, belyst skilt ved inngangsdøren og profilerte uniformer med fellesskapets logo.

Disse er per 1. januar 2014 med i Utvalgte Spisesteder: Motell Nor-Kro (Bromma), Lygnasæter Hotell (Lygna), Morten's Kro (Gjelleråsen), Rustad Kafé (Sokna), Solstad Hotell (Gol), Spiseriet (Elverum), Valdresporten (Nes i Ådal), Valsøytunet (Valsøyfjord), Frichs Kafeteria (Dombås), Oppdalsporten (Oppdal), Rudshøgda Kaé nordgående (Rudshøgda), Taverna Alvdal, Senterkroa (Bø), Sjøormen Kafé (Seljord) og Aarnes Kafeteria (Gvarv).

Skal dobles i løpet av 2-3 år

Daglig leder for Utvalgte Spisesteder, Per Lauritz Lien.

Utvalgte Spisesteder AS ble etablert 1. juli 2012, og var ved oppstarten støttet av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden. Nå står fellesskapet stødig på egne ben. Ved utgangen av 2013 har vi 16 gode og motiverte spisesteder tilknyttet Utvalgte Spisesteder. Felleskapets målsetning er at de beste skal være med, og at vi i løpet av tre år skal telle rundt 35 medlemmer, sier Lien.

Tre hovedområder

– Vi har ved oppstart fokus på følgende tre hovedområder:

* Felles innkjøpsavtaler

* Øke kompetansen til ansatte både på kjøkken og hos dem som møter kunden.

* Felles markedsaktiviteter

Visjonene

– Vår visjon er: «Vi setter standarden for spisesteder langs norske veier. God mat – God pause», sier Lien, og fortsetter.

– Med dette mener vi at:

* Utvalgte spisesteder skal på alle måter være toneangivende innen servering langs norske veier

* Utvalgte spisesteder skal finnes langs veien i hele Norge – godt representert i alle landets regioner, og med naturlige innbyrdes avstander

* Utvalgte spisesteder skal fylle og eie begrepet ” god mat – god pause” – og de veifarende prioriterer medlemsvirksomhetene som spisestopp framfor andre alternativer

* Alle medlemsvirksomhetene har god standard på mat og miljø – med hver sine særpreg innenfor en felles ramme

* Utvalgte spisesteder skal være selektive i opptak av nye medlemmer

* Vi skal gi suksess til norske veikroer under «paraplyen» Utvalgte Spisesteder

God mat og god pause

– Vi vil gjøre gjesten oppmerksom på at det er spisesteder, og særlig våre, som kan tilby gjesten «god mat og god pause». Vi har fordelskort på frokost og middag som kan benyttes hos alle våre medlemmer. To middagsretter, en kjøttrett og en fiskerett, som byttes hver måned, og som er garantert er like på alle våre steder. Dette kaller vi våre signaturretter, opplyser Lien

En god opplevelse

– Våre gjester vil i fremtiden foretrekke å stoppe på et utvalgt spisested fordi vi gir gjesten en god opplevelse og mer enn forventet. Vårt mål er å ha de beste serveringsstedene langs veien, som medlemmer og alle er svært motiverte for å gjøre det som skal til. Vi gir våre medlemsbedrifter de beste betingelser og individuelt tilpasset support, og vi skal sørge for at serveringstedene kan ha fullt fokus på gjestens opplevelse. Profilen skal videreutvikles og eies av medlemsbedriftene. Vi skal sørge for at de ansatte er stolte over å jobbe på et utvalgt spisested. Derfor beholder vi de beste folkene. Det å få lov til å profilere seg i Utvalgte Spisesteder vil i fremtiden komme til å henge høyt. Medlemskap skal være et kvalitetsstempel som garanterer våre gjester god mat og en god pause, sier daglig leder Per Lauritz Lien.

Les mer på Utvalgtespisesteder.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS