E C Dahls Bryggeri
E C Dahls Bryggeri

Investerer 110 millioner i nytt ølsenter

Carlsberg har besluttet å investere 110 millioner kroner i et helt nytt bryggeri og ølsenter i Trondheim. Dette representerer en av de største investeringer i Ringnes’ historie og sikrer byen en ny attraksjon.

Publisert

Ringnes AS etablerer et nytt bryggeri og et nytt ølsenter med mikrobryggeri, bryggeripub, restaurant, besøkssenter og konferansefasiliteter på E.C. Dahls i Strandveien. I tillegg vil det åpnes for utstrakt kunnskapsoverføring mellom profesjonelle ølbryggere, hjemmebryggere, ølinteresserte og forskningsmiljøer når senteret åpnes i 2016. Det er inngått en intensjonsavtale med den profilerte restauratøren Roar Hildonen for drift av serveringsstedene.

Et kraftsenter for øl

– Målet er å befeste E.C. Dahls som både Ringnes’ og Norges kraftsenter for øl – et kraftsenter som videreutvikler norske øltradisjoner og håndverksøl, og som kan bli et nytt, attraktivt tilbud for byen, innbyggerne og besøkende, sier Ringnes administrerende direktør Jacek Pastuszka.

Det nye bryggeriet skal brygge og tappe Dahls pils og andre øltyper på nye engangs glassflasker. I tillegg til en helt ny tappelinje for glass, vil det nye bryggeriet også omfatte brygging og tapping av Dahls-øl på fat og tank til hele utelivsmarkedet.

Våren 2016

Boksvarianten av Dahls-pilsen vil i fremtiden bli tappet på Norges mest moderne anlegg på Gjelleråsen. Dette vil imidlertid ikke skje før etter at det nye bryggeriet og ølsenteret er etablert våren 2016. Med dette vil det ikke ligge noen begrensninger for utviklingen av Dahls-ølet, verken i typer øl, liter eller distribusjon, og forbrukerne kan velge den emballasjetype som passer best.

Det nye bryggeriet og ølsenteret vil generere nye arbeidsplasser og erstatte de som forsvinner når bokslinjen flyttes, og legge grunnlaget for bærekraftig vekst også i antall arbeidsplasser.

En ny attraksjon

– Å realisere disse ambisiøse planene har vært en lang prosess, og uten den støtte og entusiasme vi hele tiden har fått fra egne medarbeidere, ulike lokale miljøer og enkeltpersoner, ville vi ikke lyktes. Dette er vi svært takknemlige for, og til felles glede ser vi fram til å kunne invitere til Norges ledende ølsenter og Trondheims nye attraksjon i 2016, avslutter Pastuszka.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS