Torill og Sven Erik Renaa (4)

Renaa feirer 5-årsjubileum med nytt konsept

Restaurant Renaa kommer enda nærmere gjesten når Sven Erik Renaa tar med seg kokkene fra kjellerkjøkkenet og rigger til toppservering for 22 gjester i lokalene etter Lille Express på Breitorget fra 24. november.

Publisert

Torill og Sven Erik Renaa åpner RE-NAA i forbindelse med 5-årsjubileet til Renaa Restauranter. (Foto: Morten Holt)

Det intime lokalet er ombygget for et nytt konsept, RE-NAA, til 5-årsjubileet. Dette blir kokkens egen lekegrind der du kan reservere bord og bli del av en kulinarisk kveldsforestilling hvis du ønsker: Kokk og gjest i samspill hvor kokken selv bringer den ferdige maten til bordet ditt.

RE-NAA, Renaa Restauranters nye konsept.

Følge utviklingen

Tre av kokkene i kjellerrestauranten overføres til nykommeren sammen med en vinkelner. Resten av restaurantstaben vil bidra til å løfte kvaliteten i Matbaren ytterligere. Ingen blir overflødige ved fornyelsen.

– Fem år er kort tid på kalenderen, men et langt lerret i den raske, gastronomiske utviklingen. Nyrigging og fornyelse av konseptene i Renaa-kvartalet vil ta hensyn til den siste utviklingen i markedet lokalt, og hva gjestene etterspør, fastslår restauratør Torill Renaa.

Skreddersydd interiør

Akkurat nå blir nytt inventar plassert i det intime restaurantlokalet, RE-NAA. Interiøret er skreddersydd av eierparet Torill og Sven Erik Renaa, mens designsnekker Tjerand Gjerde er med på laget slik han har stått bi i alle parets prosjekter.

Saken fortsetter under bildet

Torill og Sven Erik Renaa foran Lille Express på Breitorget i Stavanger. Nå blir lokalene til RE-NAA. (Foto: Morten Holt)

Kjøkkenet i den tidligere Lille Express ble i sin tid innredet for utvidet bruk. Menyen i nykommeren vil speile dagens beste tilfang av råvarer.

– Matmessig vil RE-NAA det meste handle om Rogaland, ispedd en dæsh trøndersk humor, ei bøtte med erfaring og råvarene vi har tilgjengelig rundt oss, sier Sven Erik Renaa smilende.

Les også: Suksess med tre konsepter

Råvarefokusert kjøkken

– Det viktigste er at vi gjør det på vår måte med løftet blikk og nysgjerrigheten som bor i oss. Dette blir mitt lille «studio» hvor jeg kan jobbe enda tettere med våre beste leverandører, kreere innovative retter med gode smaker som representerer vårt landskap og da spesielt vårt landbruk og fiske, sier Renaa og fortsetter:

"

Dette skal være et råvarefokusert kjøkken, sier Sven Erik Renaa. (Foto: Morten Holt)

– Dette skal være et råvarefokusert kjøkken hvor kun teknikk skal anvendes hvis det gjør retten bedre. Fokuset er ekte råvarer, sjømat, grønnsaker, frukt og urter hvor kjøtt skal være med men må kanskje nøye seg med å spille annenfiolin til tider.. Ekte og naturlig er to nøkkelord. Humor og energi er to andre. RE-NAA skal ha en avslappet og koselig service med lav terskel men høy kvalitet. Et sted de kan slappe av og lene seg tilbake. En slik atmosfære som et bredt publikum verdsetter hver dag i Matbaren, fra tidlig lunsj til etter kino.

Ærlig, jordnær mat

– Skulle du være én av dem som ikke får feiret ferdig uten en god opplevelse i Renaa-kjelleren, ikke fortvil: Restaurantrommene i underetasjen vil stå til tjeneste for alle anledninger, feiringer og samvær, helt uendret. De vil tjene som selskapslokaler for fra 10 til 50 gjester. Og for de aller største anledninger vil fortsatt et festpyntet Breitorget ta imot selskaper på flere hundre inviterte. Vi vil fortsatt by det varierte klientellet som fyller opp dette lokalet, på ærlig, jordnær mat i et dynamisk miljø der det flere ganger til dagen er et skikkelig trøkk, sier Torill Renaa.

Sven Erik Renaa har gjort det meget skarpt som konkurransekokk, men startet Renaa Restauranter sammen med kona Torill for fem år siden. (Foto: Arkiv)

Formell kvalitetsmat i en uformell atmosfære

Konseptet med formell kvalitetsmat i en uformell atmosfære treffer lokale spisegjester godt. Og nå skal de få enda mer å glede seg over: Interiøret blir fornyet. Og med enda flere dyktige kokker på laget vil tavletilbudene med dagens fristelser vokse.

– I tillegg må vi være på tå hev hele tiden; i Matbaren møtes syklubben, shopperne, jentegjengen og kinofolket med dem som har noe å feire, skal møte kunder eller vil ha en markering med kolleger. Alle disse gjestene skal møtes like hjertelig. Alle er like viktige. Så er det vår profesjonelle utfordring å gi dem en trivelig, ukomplisert opplevelse over god mat og drikke. Rett og slett gjøre det enkelt å være kunde, det er vårt mål. Hele tiden, fastslår Torill og Sven Erik Renaa.

Les mer på Restaurantrenaa.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS