Grand Hotel 1
Grand Hotel 1

– Scandic og Grand hører ikke sammen

– Scandic skal ut fra Grand Hotel i Oslo. Scandic og Grand hører rett og slett ikke sammen, sier investor Christian Ringnes til DN.no. Han investerer 150 millioner kroner i en totalrenovering av Grand Hotel i Oslo. Anders Nissen i Pandox, et selskap Ringnes er storaksjonær i, overtar driften av hotellet. Avtalen trer i kraft 1. mars neste år.

Publisert

Grand Hotel skal ut av Scandic Hotels, ifølge eier Christian Ringnes. (Foto: Hotellet)

Ringnes-dominerte Eiendomsspar har eid Grand Hotel de siste 20 årene. Like lenge har hotellet vært drevet av Rica, men det ærverdige hotellet i Oslo har selv som det har vært et Rica-hotell også operert som eget merkenavn, Grand Hotel.

Tidlig i år valgte Jan E. Rivelsrud å selge Rica Hotels til Scandic Hotels, Men Grand Hotel blir aldri noe Scandic-hotell, ifølge Ringnes.

Passer ikke sammen

Grand Hotel på Karl Johans gate. (Foto: Grand Hotel)

– Det er ikke det at jeg har noe imot Scandic, altså. Men Scandic og Grand Hotel hører bare ikke sammen. Og det var de jo enig i, sier Ringnes til DN.no, og fortsetter:

Vi var kommet ganske langt i forhandlingene om fornyelse av leiekontrakten med Rica. Jeg merke raskt at Rica og Scandic så forskjellig på hotellet. Rivelsrud hadde jo sitt kontor der og han så på Grand som utrolig viktig for Rica. Signalene fra Scandic var annerledes. De snakket om at dukene skulle bort fra bordene, om mer selvbetjening og å ta bort kaffeservering ved bordene og slike ting. Jeg følte rett og slett ikke Scandic kunne levere det Grand fortjener. Jeg var redd for å ødelegge Grand som den institusjonen hotellet er, sier Ringnes videre til DN.

Les også lederen fra magasinet Horeca (mars 2014: En litt trist beskjed

Valgte Pandox

Christian Ringnes forteller til DN.no at han måtte finne en mer eksklusiv hotelloperatør for Grand Hotel. Det ble Pandox, hotellselskapet som Eiendomsspar (Christian Ringnes) eier sammen med Sundt-familien.

– Vi ville ha en operatør med et blikk også utenfor Skandinavia. Det har Pandox, som når de overtar driften første mars neste år også får 150 millioner kroner til oppussing, sier Ringnes til DN.no.

– Opererer ikke i dette segmentet, sier Steen Mevold

Grand Hotel er et fem­stjerners ikonhotell. Scandic opererer ikke i det segmentet. Samtidig kan ikke Grand Hotel drives som noe annet enn det det er, og da mente vi det var bedre at andre tok hånd om det, kommenterer administrerende direktør for Scandic Hotels i Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Les hele saken på DN.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS