Vaaghals Foto Annette Larsen
Vaaghals Foto Annette Larsen

Åpner Vaaghals i Operakvarteret

Jørn Lie og Eirik Lillebø fra restaurant Gamle Raadhus har fått med seg gutta på tur til byen, og åpner restaurant Vaaghals i Barcode/Operakvarteret i Bjørvika i Oslo.

Publisert

Jørn Lie, Eirik Lillebø, Arne Hjeltnes, Arne Brimi, Vegards Ulvang og Bjørn Dæhli åpner restaurant Vaaghals i Operakvartalet i Oslo. (Foto: Stian Broch)

Sekskløveret Lie, Lillebø, Arne Brimi, Arne Hjeltnes, Vegards Ulvang og Bjørn Dæhlie står bak nyskapningen, som får beliggenhet i det mest moderne området i Oslo akkurat nå.

Nærmere bestemt lokasjon er PWC-bygget i Dronning Eufemias gate 8.

Jørn Lie er daglig leder for Vaaghals. (Foto: Stian Broch)

Utsikt mot sjøen

– Vi har fått helt fantastiske lokaler i første og andre etasje – med fin utsikt ut mot sjøen. Det blir dessuten en stor uteservering mot Akerselva, opplyser hovedeier og daglig leder for restaurant Vaaghals, Jørn Lie.

I tiden fremover skal han lede både Gamle Raadhus (som han har drevet siden 2000) og restaurant Vaaghals.

Sammen med seg på eierlaget har han Eirik Lillebø, også han fra gamle Raadhus.

I tillegg er både Arne Brimi, Arne Hjeltnes, Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie med på eiersiden av restauranten.

Første gang ute av sitt eget rike

For første gang er Arne Brimi med på eiersiden utenfor sitt eget rike i Gudbrandsdalen. (Foto: Stian Broch)

Det blir derfor første gang Arne Brimi deltar aktivt på eiersiden i en restaurant utenfor sitt eget rike nord i Gudbrandsdalen. De tre andre gutta på tur «debuterer» også som restauranteiere.

Steffen Hansen blir kjøkkensjef på Vaaghals. Han kommer fra Grefsenkollen.

– Alle er vi opptatt av norsk og nordisk mat, og det skal selvfølgelig stå i sentrum. Vi skal få frem de gamle gode norske mattradisjonene, og vil bli en restaurant som skiller seg ut i hovedstaden. Her skal den tradisjonelle søndagsmiddagen serveres på alle dager (søndager er restauranten stengt, red.adm), og fatet skal på bordet igjen – om enn i noe utvidet forstand. Maten skal stå tilgjengelig, slik at de som sitter rundt bordet skal kunne forsyne seg selv, sier Jørn Lie til Horeca/Horecanytt.no.

Eirik Lillebø er kjøkkensjef på Gamle Raadhus. Nå er han med på eiersiden på Vaaghals. (Foto: Stian Broch)

Drømmerestauranten

– Dette er restauranten vi alltid har drømt om å skape – og den restauranten vi alltid har hatt lyst til å besøke, sier gründerne.

«Vaaghals skal være møteplassen mellom de unike norske råvarene og gode norske og internasjonale retter. Maten skal komme på bordet slik vi selv ønsker å servere den til gode venner. Maten skal spises og deles rundt bordet: Et skikkelig måltid eller et «skifte», som det het før i tiden». Hos oss kommer fatet på bordet, akkurat slik som hjemme», skrives det på hjemmesiden.

Åpnes fredag 10. oktober

Her der gjengen som står bak Vaaghals. (Foto: Vaaghals sin Facebook-side)

Den offisielle åpningen av restauranten finner sted på kvelden fredag 10. oktober. Åpningstidene er mandag fredag (fra 11.00 – 22.00), lørdag (fra 14.00 – 22.00), mens restauranten er stengt søndag.

Les mer på restaurantens hjemmeside Vaaghals.com

"
Powered by Labrador CMS