Quality Panorama Trondheim Hotellpraksis Foto Imdi

Hoteller får flere innvandrere i arbeid i Trondheim

Quality Hotel Panorama er ett av flere hoteller i Trondheim som bidrar til at flere innvandrere får arbeid i Norge.

Publisert

Husøkonom på Quality Hotel Panorama, Lisbeth Groven, sammen med Hodan fra Somalia, som er blitt ansatt på hotellet etter å ha vært med i INN-prosjektet. (Foto: Imdi.no)

Kvalifiseringssenteret for innvandrere i Trondheim (INN) samarbeider med både Rica Hotels (Scandic Hotels) og Nordic Choice Hotels om praksis for deltakere i introduksjonsprogrammet.

Det ble opprettet en egen «hotellklasse» på voksenopplæringen spesielt tilpasset deltakerne som har hotellpraksis, melder Imdi.no.

INN

INN har arbeidet systematisk og effektivt med arbeidspraksis som satsningsområde siden 2009. Dette har innebåret satsing på både systematisering og organisering av det interne praksisarbeidet, samarbeidsavtaler med private og offentlige aktører i arbeidslivet, og på kvalitet og oppfølging av både arbeidsgiver og praksiskandidat.

Den systematiske satsningen har båret frukter, og INN har i dag fått en posisjon der de kontaktes av arbeidsgivere for rekruttering av arbeidskraft.

Får faste stillinger

I 2012 var det flere som gikk over til lønnet arbeid enn året før. To av fem deltakere i hotellpraksis ved Rica Hotels sine hoteller i Trondheim har fått ansettelse.

Av 16 deltakere ved Nordic Choice Hotels sine hoteller i Trondheim som fullførte praksisperioden, har 13 fått tilkallingskontrakt og én har fått fast stilling.

Kilde: Integrerings- og mangfoldsdirektoratets hjemmeside Imdi.no

"
Powered by Labrador CMS