Tjuvholmen Oslo fra luften 3

Internasjonal prestisjepris til Tjuvholmen

Oslos nye bydel Tjuvholmen utkonkurrerte anerkjente prosjekter i byer som Shanghai, Singapore, New York og Barcelona da 7 000 eiendomsutviklere fra hele verden i går kveld møttes på Javits Convention Center i New York til prisutdeling.

Publisert

Tjuvholmen fra lufta.

Hvert år hedrer eiendomsbransjen sine egne med prisutdelingen Urban Land Institute Global Awards for Excellence. Prisbidragene blir vurdert etter kriteriene arkitektur og design, innovasjon og lederskap, bidrag til lokalsamfunnet, miljø og bærekraft, samarbeid mellom det offentlige og private, samt finansiell suksess. Prisen er blitt delt ut til utviklingsprosjekter og signalbygg verden over siden 1979, og dette er første gang et norsk prosjekt vinner.

En trafikkert avstikker

Kanal på Tjuvholmen og Astrup Fearnley-museet.

– Vi deler denne prisen med alle som bor, jobber og besøker Tjuvholmen som skaper liv og setter farge på den lille holmen, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm, som sammen med Selvaag Gruppen har vært ansvarlig for utbyggingen.

The Thief på Tjuvholmen.

Tjuvholmen er på kort tid blitt Oslos mest trafikkerte avstikker, der byen og fjorden møtes. Moderne boliger og kontorer, modige gallerier, topprestauranter, Astrup Fearnley Museet og The Thief lokker hver dag flere tusen Oslofolk og turister ut til den lille holmen. Det er ifølge juryleder Leanne Lachman denne hverdagen på Tjuvholmen som resten av verden lar seg inspirere av.

En perle, mener Fabian Stang

Tjuvholmen.

– Juryen er imponert over hvordan Selvaag Gruppen og Aspelin Ramm har fornyet bydelen og skapt et nabolag som integrerer boliger, arbeidsplasser, rekreasjonsområder og et spennende kulturtilbud. Utbyggerne har lykkes svært godt med å tenke helhetlig, sier Leanne Lachman.

Ordfører i Oslo, Fabian Stang, mener Lachman treffer godt med sin beskrivelse.

– Tjuvholmen er en liten perle. Her går verdensopplevelser og hverdagsliv hånd i hånd, med alt fra stor kunst til enkelt parkliv. Jeg er imponert over hva utbyggerne har fått til og glad for å se at stadig flere får øynene opp for bydelen, sier Stang.

Andre nordiske i historien

Tjuvholmen har blitt en liten grønn perle midt i Oslo sentrum.

Tjuvholmen er ett av 13 prosjekter som mottok heder og ære under utdelingen i New York i går kveld. Seks av årets vinnerprosjekter er plassert i USA, fire i Europa og tre i Asia.

Kun ett nordisk prosjekt har mottatt prisen tidligere: det danske signalbygget og boligkompleksetBjergeti København, tegnet av Bjarke Ingels Group + JDS Architects, som sto ferdig i 2008.

– Da ideen om Tjuvholmen ble til, var det med et ønske om å tilføre noe nytt og varig til byen vår. At Tjuvholmen vekker oppmerksomhet og får denne anerkjennelsen internasjonalt, er over all forventning. Vi håper det gjør at flere Osloboere tar bydelen i bruk og setter sitt preg på den, sier Olav Selvaag i Selvaag Gruppen, som sammen med Aspelin Ramm har vært utviklere og utbyggere av bydelen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS