Esso Veimat Arne Brimi Heine Totland
Esso Veimat Arne Brimi Heine Totland

Nasjonal dugnad for bedre veimat

Sammen med unge, fremadstormende kokker inviterer Esso matinteresserte over hele landet til en nasjonal matdugnad. Med på laget er Heine Totland og Arne Brimi.

Publisert

Prosjektet «På Nye Veier» har som mål å forbedre kvaliteten på norsk veimat. Et stjernelag av unge rockekokker skal sammen med dyktige Esso-ansatte komme opp med nye, fristende og enkle retter og samtidig teste ut de beste bidragene fra det norske folk.

Håpet er å samle spennende oppskrifter på god mat som passer langs veien. Hvordan det går, kan duse i serien som sendes på VGTV denne høsten. Mentor for lagene underveis er mesterkokk Arne Brimi.

Vil oppgradere veimaten

– Langs norske veier preges det kulinariske tilbudet av mye pølser, og det er ikke nødvendigvis noe galt med det. Bare hos Esso selger vi 3,6 millioner pølser i året. Vi ønsker derimot å sette fokus på og oppgradere veimaten. Gjennom en åpen innovasjonsprosess, hvor alle med interesse for mat kan bidra med kreative ideer og forslag ønsker vi å komme frem til hvordan vi kan lage enda bedre veimat i Norge, forteller Sigurd Kristoffersen i Esso Norge AS.

Både proff og amatør

For å teste ut bidragene er det satt opp tre konkurrerende lag som består av to unge fremadstormende stjernekokker fra spennende og innovative restauranter som Smalhans, Hitchhiker og Lokk, og to dyktige og brennende engasjerte ansatte fra lokale bensinstasjoner rundt om i landet.

Jan Robin Ektvedt driver Hitchhiker i Mathallen.

Lagene skal reise land og strand rundt og teste ut forslagene som kommer inn. Alle kan komme med sine beste oppskrifter, og de eneste kravene er at maten må være god, kunne spises med én hånd og lages på fire minutter.

– Jeg mener veimat også bør handle om noe såre enkelt, nemlig kjærlighet til mat. Man trenger ikke et stort budsjett eller utdanning i verdensklasse, alt du trenger er gode råvarer, for så å lage deilig, men enkel mat, mener Jan Robin Ektvedt, som er på kokkelandslaget og driver Hitchhiker i Mathallen i Oslo.

Egen TV-serie

Under hele konkurransen vil alle kunne følge de tre lagene på sin ferd igjennom landet på VG-TV. Heine Totland er engasjert programleder, og mesterkokk og ihuga veimatentusiast Arne Brimi er med som mentor for kokkene.

Som en av Norges mest kjente TV-kokker har Brimi både kunnskapen og respekten som er nødvendig for å få frem det beste av norsk veimat. I desember kåres vinnerlag og oppskrifter på Sentrum Scene i Oslo.

Lagene som konkurrerer

Laget Bart & Skank består av Dan Alexander Nypan (matblogger, Nord Nygata Bakeri), Tommi Bjørnsen (kokk, Smalhans), Hege Øyen (Esso Dampsaga, Steinkjer) og Charlotte Aronsen (Esso Råde).

Laget Black Rose består av Markus Storm Dalseg (souschef, Lokk), Jon Marius Sletten (souschef, Smalhans), Marita Irene Annfinnsen (Esso Havna) og Jorun Mathisen (Esso Kobbervikdalen).

Laget Beat of the Street består av Marita Falkevik (Esso Ryen), Linn Therese Olsen (Bryggekanten Restaurant, Mandal), Stian Sundal (Esso Ågotnes) og Jan Robin Ektvedt (kokkelandslaget og Hitchhiker).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS