Linie Award bartender 2015
Linie Award bartender 2015

Linie Award i dag

I dag kjemper kokken Christopher Christiansen fra Kulinarisk Akademi i Oslo og bartenderen Sondre T. Kasin fra baren Morgenstierne i Oslo om heder og ære i Linie Award 2015. Sent i kveld faller juryens avgjørelse. Les mer om årets konkurranse og Linie Award-historien her.

Publisert

Christopher Christiansen forsvarer de norske kokkefargene i Linie Award 2015 i dag.

Det er første gang siden Linie Award ble arrangert for første gang i 2004, da norske og velkjente Even Ramsvik vant, at konkurransen arrangeres utenfor Norges grenser.

I dag avgjøres det hele i Stockholms Stadshus.

Beyer vant i 2009

Petter Beyer vant Linie Award i 2009. (Foto: Morten Holt)

Ronny Kolvik var Norges deltaker i 2006, men da ble det finsk seier (Antti Nurkka). Så var det danskenes tur; Michael Munk vant i 2007. Morten Skinstad Haakenstad var norsk deltaker.

I 2009 ble det igjen norsk triumf, det sørget Petter Beyer for. De to andre finalistene i den norske finalen året før (2008) var Raymond Haga Grimstad og Christopher W. Davidsen. Sistnevnte kjemper i år om å bli Årets Kokk.

Les også: Petter Beyer vant Linie Award (publisert 2009)

Danmark i 2010, Sverige i 2011

Så var det danskenes tur igjen i 2010. Da vant Tommy Friis. Raymond Grimstad fra Tango Bar og Kjøkken i Stavanger var da norsk deltaker.

I 2011 var Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven) deltaker. Patrick Hassel fra Thornströms Kök i Göteborg sørget endelig for svensk seier i konkurransen.

Ble den første bartender-vinneren

"

Halvor Digernes ble den første bartender-vinneren av Linie Award i 2011. (Foto: Heidi Fjelland)

Samme året var bartenderne med for første gang, og Halvor Digernes fra Fuglen i Oslo ble den første vinneren av bartenderkonkurransen i Linie Award.

Etter konkurransene i 2011 ble det en pause for Linie Award. Verken i 2012 eller 2013 ble konkurransen arrangert, men i fjor var den i gang igjen.

Vant i Linie Awards comeback

Christian A. Pettersen vant i fjor, her flankert av den første vinneren av kokkekonkurransen, Even Ramsvik, og den første vinneren av bartenderkonkurransen, Halvor Digernes.

Da ble det igjen norsk seier i kokkekonkurransen, da Christian A. Pettersen sørget for norsk triumf.

I år sitter Spiseriet-kokken i juryen og senere i år skal han i likhet med Davidsen kjempe om tittelen Årets Kokk 2015.

Laget kokebok som ung

Nå er det altså unge Christopher Christiansens tur.

– Bare 15 år gammel begynte mormor og jeg å lage en kokebok for de mange familieoppskriftene vi hadde. Vi ønsket å dokumentere oppskrifter som har gått gjennom generasjoner, og fikk faktisk skrevet ned over 30 av dem, uttalte Christopher Christiansen i en tidligere publisert artikkel på Horecanytt.no.

Les også: Christopher Christiansen blir Norges kokk i Linie Award 2015 (publisert mai 2015)

Tyskland med

"

Linie Award 2015 arrangeres i dag i Stockholm Stanshus.

Spesielt for årets konkurranse er at Tyskland er med for første gang.

Tidligere har det vært med deltakere fra både Norge, Danmark, Finland, Sverige og sågar Åland, men i år får også tyskerne sjansen.

Les også: Også Tyskland med i Linie Award (publisert april 2015)

Finalistene - kokker

"

Kokkene som er i aksjon i Linie Award 2015: Norges Christopher Christiansen nummer to fra høyre.

Foruten Christiansen, er disse kokkene med i finalen av Linie Award 2015: Alexander Djolai (Tyskland), Taneli Myllyvirta (Finland), Sylvester Andersen (Danmark) og Andreas Brettmark (Sverige)

Finalistene - bartendere

Finalistene i bartenderkonkurransen av Linie Award 2015. Sondre Kåsin helt til høyre.

I bartenderkonkurransen er foruten Norges Sondre Kåsin, følgende deltakere med i finalen: Jere Vihervaara (Finland), Rolf Bender (Danmark), Moritz Billina (Tyskland) og den eneste kvinnelige finalisten, Charlotta Berggren (Sverige).

Du kan lese mer på Linie.com/linie-award

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS