Rein på menyen Hindsæter
Rein på menyen Hindsæter

Rein på menyen på Hindsæter

Rein-Kraft, Rein-Pudding, Rein-Burger, Rein-Graut, Rein-Morr(o) eller Rein-Is, alt laget med rein fra Vågå Tamrein AS, er noen av rettene i nye Restaurant Rein på Hindsæter oppunder Jotunheimen.

Publisert

Reinsdyr i alle fasonger på menyen på Hindsæter. (Foto: Hindsæter)

– Det er rein som aldri beiter lenger enn 25 kilometer fra hotellet. Kjøttet blir hentet på slakteplassen, og kjørt hit i bil. Mer økologisk og kortreist kjøtt må du lete lenger etter. Vi er også stolt over å kunne bearbeide, selge og leve av og med en råvare som er så bærekraftig som tamrein, sier Karola Wenzel og André Sundero, som er vertskap på Hindsæter.

Karola Wenzel og André Sundero er vertskap på Hindsæter.(Foto: Hindsæter)

– I sommer har vi spisset vårt tilbud enda mer og åpnet Restaurant Rein i den gamle spisestua fra 1898, der alle lunsjretter med reinsdyr serveres mellom klokka 12.00 og 17.00, forteller innehaverne.

Hotellet har 26 rom med nyoppussede bad. Av disse er fire enkeltrom, fem familierom og 17 dobbeltrom. I tillegg har stedet en tømmerhytte til utleie med seks sengeplasser.

Les mer på Hindseter.no

Ureiste råvarer

"

Reinsdyr på Valdresflya. I bakgrunnen Valdresflya Vandrerhjem og bakerst Bitihorn. (Foto: Hindsæter)

Reinsdyrkjøtt på menyen på Hindsæter. (Foto: Hindsæter)

«Reinsdyrkalvene til Vågå tamreinlag blir født på østsida av Sjodalen, vandrer med flokken om sommeren mot høyere områder ved Besseggen og Valdresflya, trekker om høsten mot Russdalen og Hindflyin, kanskje ned i skogen rundt Hindsæter. Midt på vinteren er flokken i Heimfjellet/Murudalen, før dyrene dukker opp igjen ved Stuttgongkampen om våren. Da har mellom 2000 og 3000 reinsdyr gått en stor runde rundt hotellet. Vi på Hindsæter føler oss privilegerte som har en så fin og bærekraftig råvare rett utenfor døra. Vi pleier å kjøpe slakt rett fra slakteplassen på Valdresflya om høsten og foredler det på hotellet. Reinsdyr har en mangetusenårig mattradisjon i Norge. Smaken påvirkes av de mange urter, lav, sopp og gressarter reinsdyret spiser», heter det på hjemmesiden til Hindsæter.

Positiv omtale

Hindsæter ligger oppunder Jotunheimen. (Foto: Hindsæter)

– Når redaktøren Per Borglund i aprilnummeret til Aftenpostens matmagasin «Mat fra Norge» skriver i lederen om oss: «Reinsdyr er mitt favorittvilt. Sjelden eller aldri har jeg opplevd dyret så godt og variert tilberedt. [...] Å høste av naturen på denne måten og se at råvarene behandles med kjærlighet, er bare vakkert», da er vi rett og slett overveldet, meddeler Karola Wenzel og André Sundero.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS