Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen
Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

20-årsjubileum for Svalbard-hotell

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen fyller 20 år i mars 2015. Hotellet, som åpnet i mars 1995 som Svalbard Polar Hotel, er inne i en omfattende revitaliseringsprosess. Den eksterne fløyen Polarsenteret er nyoppusset, og dekorert med portretter av kjente polarpersonligheter. Senere i år skal også rommene på hotellet få en overhaling og fremstå i ny drakt.

Publisert

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen feirer 20-årsjubileum i mars 2015. (Foto: Spitsbergen Travel)

Svalbard Polar Hotell sto ferdig i mars 1995, etter at rommodulene var blitt fraktet nordover med båt fra tidligere Tråseth Hotell (amerikanernes sponsorhotell under Lillehammer-OL). Servicedelen med restaurant og lobby ble tegnet av polske Krystjan Dolatowski.

Hiortfjellet ga inspirasjon

Hiorthfjellet ga inspirasjon til det høyreiste taket, som gir restauranten en helt spesiell atmosfære.

Polarsenteret ble bygd i april 1998 for å utvide kapasiteten. I 2000 byttet hotellet navn til Radisson SAS Polar Hotel, Spitsbergen, som igjen ble til Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen i 2009.

Hotellet eies av Spitsbergen Travel, det største reiselivskonsernet på Svalbard.

Les også: Radisson SAS er blitt Radisson Blu (publisert 2009)

Bursdagsfeiring 4. mars

Selve bursdagsfeiringen foregår onsdag 4. mars.

«Alle barnehagebarn i Longyearbyen er invitert til fest på hotellet. Der skal forfatter Sigri Sandberg lese høyt fra sin ferske bok om Vindtrollet, det blir kake, boller, saft, ballonger og spennende historier fra hotellet. Barnehagene har reiseliv som fordypningstema i 2015, og vi ønsker derfor å gi dem et innblikk i vår virksomhet. Den kommende generasjonen gjennomfører tross alt polare bragder hver dag, og fortjener en påskjønnelse», heter det i en pressemelding.

Les også: Verdens nordligste miljøsertifiserte hotell (publisert 2010)

Les mer på Radissonblu.com

Les også mer på Spitsbergentravel.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS