Tar opp kampen med Maldon

Saltfabrikken North Sea Salt Works i Møre og Romsdal forventer rekordomsetning i 2017, og har mål om å vippe Maldon ned fra tronen.

Publisert

North Sea Salt Works er en familiebedrift lokalisert på øya Gossen i Møre og Romsdal. Saltet utvinnes fra rent sjøvann fra leia utenfor den lille saltfabrikken. Det var lenge vanlig å lage salt langs Vestlandskysten, men fremveksten av billig importsalt førte etter hvert til at denne tradisjonen døde ut, og Norges siste saltverk ble lagt ned siste halvdel av 1800-tallet. Salttradisjonen lå brakk, men nå er North Sea Salt Works en av flere små produsenter som ønsker å gjenopplive denne tradisjonen.

Helt avgjørende for North Sea Salt Works

Menys ambisjon om å tilby 2500 lokalmatprodukter har ført til at salt fra North Sea Salt Works er blitt tilgjengelig i samtlige Meny-butikker.

– Avtalen med Meny er helt avgjørende for oss for å få tilgang på et større marked. Frem til i dag har vi vært til stede i 20 butikker, mens vi fra nå av får tilgang på 200 butikker. MENY har en kunnskap og en interesse for lokalmatprodusenter som ingen andre kjeder er i nærheten av, sier Arve Øverland i North Sea Salt Works.

– Vi ønsker at «Havsnø» fra North Sea Salt Works skal bli like naturlig som Maldon. Med langt bedre distribusjon og økt markedsføring håper vi på mer enn en femdobling av salget, sier kommunikasjonsrådgiver hos Meny, Eli Strand, i en pressemelding.

Legger til rette for lokalmat

Nye tall fra Norstat viser at fire av ti nordmenn tror vareutvalget i matbutikkene vil minke fremover, og frykter at dette vil gjøre det vanskeligere for lokalmatprodusentene. Samt at det vil redusere muligheten for gode matopplevelser. I den samme undersøkelsen svarer 9 av 10 at vareutvalget er viktig eller svært viktig når de skal velge matbutikk.

– Vi har i dag avtaler med 450 ulike lokalmatleverandører. Mange av disse har kunnet vokse og utvikle seg fordi de har fått tilgang til et stort marked gjennom Meny. Forutsetningen for å dyrke frem flere som North Sea Salt Works er at de får plass i butikkhyllene, sier Strand.

Les mer på Northseasaltworks.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS