Strand Hotel Fevik. (Foto: Hotellet)

Classic Norway har kjøpt suksesshotell

I siste del av januar ble det kjent at Classic Norway har kjøpt og overtatt driften av Strand Hotel Fevik. Den formelle overtakelsen skjer 1. mars 2017.

Publisert
Strand Hotel Fevik. (Foto: Hotellet)

«Som et ledd i Classic Norway sin videre reiselivssatsing, har selskapet i dag signert en avtale om kjøp av Strand Hotell Fevik. Dette hotellet representerer det ypperste blant reiselivsbedriftene på Sørlandet. Hotellet har 90 rom og en årlig nettoomsetning på 46 millioner (2016). Classic Norway har som intensjon å videreføre den svært gode driften som i dag er etablert ved hotellet. Den formelle overtagelsen vil finne sted 01.03.2017», heter det i en pressemelding fra administrerende direktør Runar Myklebust i Classic Norway AS.

Hotelldirektør Agnes Berntsen (til venstre) og hotellsjef Anja Beisland. (Foto: Hotellet)

– Riktig «timing»

– På en måte blir det vemodig å miste vår flotte hovedeier Bundegruppen gjennom mange år, samtidig som det blir spennende og riktig «timing» nå – med et vegskille og en mer aktiv eier som kan bidra i sammen med oss til ytterligere utvikling og vekst, uttaler hotelldirektør Agnes Berntsen, som forteller at hotellet har hatt dialog med Classic Norway over flere år.

Strand Hotel Fevik har opplevd en rivende utvikling under Berntsens ledelse. Etter at hun overtok, har omsetningen økt jevnt og trutt, og etter stor utvidelse og renovering i 2010 (ny hotellfløy med 42 nye rom og ny velværeavdeling til 70 millioner kroner), ble resultatene enda bedre.

I 2003, da Berntsen overtok, var omsetningen seks millioner kroner. I 2010 nådde omsetningen 22 millioner, og den økte med nye 12 millioner kroner til 34 millioner året etter utbyggingen. I 2016 ble 45-millionersgrensen nådd – parallelt med at hotellet også viser til bunnsolide resultater, med en driftsmargin på 10-12 prosent hvert eneste år.

Den nye delen av Strand Hotel Fevik, som ble innviet i 2010. (Foto: Morten Holt)

Les mye mer om Strand Hotel Fevik i magasinet Horeca (nummer 1 2017), som har utgivelse i disse dager

Classic Norway AS

Classic Norway Eiendom AS kjøper hotellet, mens driftsselskapet overtar driften av hotellet. Alle de ansatte på hotellet følger med videre, og hoteller vil fortsatt være en del av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Classic Norway eier fra før mellom 15 og 20 hoteller i Lofoten, Møre og Romsdal, og Oppland (Bjorli).

Bak Classic Norway Eiendom står blant andre Erik Berg og Stein Erik Hagen (Canica).

PS! Strand Hotel Fevik er «typebedrift» i Horeca nummer 1 2017. Det gikk i trykken før det ble kjent at Classic Norway overtok hotellet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Strand Hotel Fevik

Selskapsnavn: Strand Hotel Fevik AS.

Lokalisering: Fevik like nord for Grimstad i Aust-Agder.

Etablert/åpning: 17. mai 1937.

Kjedetilknytning: De Historiske Hotel & Spisesteder.

Hotelldirektør: Agnes Berntsen (siden 2003)

Hotellsjef: Anja Beisland (ansatt siden 2011, hotellsjef fra 2013).

Kjøkkensjef: Kjell Hansen (siden august 2016).

Driftsleder restaurant: Sara Portincasa.

Salgssjef: Lisbeth Lunde.

Kurs- og konferanseansvarlig: Ida Svenningsen.

Antall ansatte/årsverk: 50 årsverk fordelt på om lag 90 ansatte.

Fasiliteter: Restaurant Neptun (250 sitteplasser), Axel Lund-salen (ca. 60 personer), Roald Dahl bar (60-70 sitteplasser), bankettsalen Himmel og Hav i underetasjen (130 sitteplasser, 180 i kinooppsett), Vinterhagen (50-60 personer), Espinoza (ca. 55 personer), Blåsalen (ca. 20 personer), Flo og Fjære velværeavdeling, og når været tillater det, har hotellet også en liten kiosk på stranden.

Les mer på Strandhotelfevik.no

Powered by Labrador CMS