Foto: Trygve Indrelid/Grini Hjemmebakeri
Foto: Trygve Indrelid/Grini Hjemmebakeri

Helikopterpiloten vant med bakervarer

Kate Günther Ellefsen, som driver Grini Hjemmebakeri, ble nylig hedret med prisen «Årets gründer» i Asker og Bærum under Næringslivsdagen 2017 på Fornebu.

Publisert
Årets gründer i Asker og Bærum. (Foto: Trygve Indrelid/Grini Hjemmebakeri)
Årets gründer i Asker og Bærum. (Foto: Trygve Indrelid/Grini Hjemmebakeri)

Det var ordførerne Lisbeth Hammer Krogh i Bærum og Lene Conradi i Asker som delte ut den prisen.

– Dette er stort, og jeg er både glad og takknemlig. Takknemlig for all den støtte jeg har fått fra familie og venner, og en fantastisk kundekrets som har blitt mine beste ambassadører. Alle har engasjert seg i Grini hjemmebakeri, og heiet meg frem siden oppstarten. Jeg vil også fremheve Kvinner i Business, som gjennom sine programmer, har hjulpet meg til å finne gode forretningsmodeller for min virksomhet, og motivert meg til å tenke vekst, sier Ellefsen, som etablerte Grini Hjemmebakeri i 2012.

Hoteller på kundelista

Ellefsen har mange hoteller på sin kundeliste, og det jobbes også med ny emballasje som er særlig tiltenkt high-end markedet (turn-down service, gaver).

– Hun er på mange måter med på å bygge merkevaren Norge, men sine kransekaker, uttaler en av hennes samarbeidspartnere.

Helikopterpiloten som gjorde hobbyen til sitt levebrød

Ellefesen er godt kjent lokalt som helikopterpiloten som gjorde hobbyen til sitt levebrød. Fra det som en gang var en stall på Grini gård, setter hun sin ære i å trylle frem de deiligste kransekaker, mandelroser og andre godbiter.

I juryens begrunnelse heter det: «Årets gründer er helikopterpiloten som i 2012 startet Grini Hjemmebakeri AS. Kransekaker i ulike varianter og for alle sesonger er hovedproduktet. Selskapet har hatt god vekst, omsatte i 2016 for 5,1 millioner kroner (4 millioner året før). Før skatt var overskuddet på 936 000 kroner vi fjor mot kr 364 000 kroner i 2015. Økningen skyldes i stor grad en generell oppsving fra samtlige segmenter, som hoteller og direkte salg fra markeder og bakeriutsalget på Grini. Årets gründer har et stort lokalt og sosialt engasjement, og støtter blant annet lokalmiljøet bredt og samarbeider med NAV om arbeidstreningsprogrammer».

Gründeren elsker å bake

Kransekake er en av Kate Günther Ellefsens spesialiteter. (Foto: Trygve Indrelid/Grini Hjemmebakeri)
Kransekake er en av Kate Günther Ellefsens spesialiteter. (Foto: Trygve Indrelid/Grini Hjemmebakeri)

– Min største motivasjon er gleden og lidenskapen i det jeg gjør. Og alle historiene. Historier om familietradisjoner, kaker som er med utenlands og om hverdagsritualer der kransekakene er et naturlig innslag. Og juletradisjonene. Tenk, for mange blir det ikke jul før de har fått vår kransekake i hus fra Grini. Det er noe veldig fint ved det, sier hun.

Alle kakene fra Grini hjemmebakeri er laget fra bunnen av, og det er kjernen i virksomheten. Helt glutenfri. Ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer.

Kransekakemassen består bare av mandler, melis og eggehvite, og er utgangspunkt for alt som lages. Det er viktig. Eggehviten kommer fersk, fra frittgående høner ved Ek Gård i Østfold, og Grini er en av deres aller største kunder. Flere tonn kransekakedeig produseres og bakes ut fra bakeriet på Grini gård, der hun er sjette generasjon.

Kransekake

– Kransekake handler for mange, først og fremt om de store anledninger, men flere har oppdaget at kransekake kan passe for enhver anledning. Du må faktisk ikke feire bursdag, konfirmasjon eller bryllup for å ta kaka i hus. Har du noen liggende i fryseren har du alltid et søtt innslag til enhver gjest eller hyggestund, og det passer godt i en travel hverdag. På hytta, som vertinnegave eller lørdagskosen. Nå jobber vi med å utvikle ny emballasje, for å komme sterkere inn på hotell -og gavemarkedet. Vi har sett økt etterspørsel fra hotellmarkedet og tror at vår nye emballasjesatsning kan passe godt inn i high-end segmentet, og som gaver til både nasjonale og internasjonale gjester, sier Kate Günther Ellefsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Årets gründer i Asker og Bærum

Prisen for «Årets gründer» tildeles en gründer med næringsvirksomhet i Asker eller Bærum. Gründeren må ha etablert egen virksomhet i løpet av de siste 5 år.

Kandidater kan velges ut fra alle næringskategorier/bransjer.

Prisen er på 25 000 kroner.

Den gis ut gjennom et samarbeid mellom NHO i Oslo og Akershus, Kvinner i business, Bærum Næringsråd, Asker Næringsråd, Bærum kommune og Asker kommune.

Målsettingen med prisen er at den skal stimulere til nyetablering i kommunene. I utvelgelsen legges det blant annet vekt på nyskapning og kreativitet, lønnsomhet og verdiskapning

Powered by Labrador CMS