Ragnhild Holsen (til høyre) og Anne Grethe Bjeglerud, begge assisterende seksjonsleder Kafé & Catering, Akershus Universitetssykehus. (Foto: Bente Kvien, RB)

Miljøsatsing på Ahus

Akershus Universitetssykehus' (Ahus) egne kantiner og kafeer, Lyspunktet Kafé og Nordlyset Kafé gjennomfører for tiden en storstilt satsing på miljø.

Publisert

– Flere tusen ansatte og besøkende benytter kafeene/kantinene ved Ahus hver dag, og servering av sunn og bærekraftig mat, fortrinnsvis økologisk er i fokus. Redusering av matsvinn har for tiden hovedfokus fra kokker, serveringspersonale og undertegnede som seksjonsleder for Kafé & Catering, melder Sigurd Karlstad.

Assisterende seksjonsleder Kafé & Catering på Akershus Universitetssykehus, Ranghild Holsen. (Foto: Bente Kvien, RB)

Innsats mot matsvinn

Som første sykehus i landet har kaféene gjort avtale med Too Good To Go for å redusere matsvinn fra en av landets største kantiner.

Etter et par måneder har kjøkkenet allerede unngått å kaste flere hundre kilo mat hver måned.

Økouke

I nesteb uke (uke 39) er begge kafeene med på den landsomfattende Økouka, der en stor del av det som serveres, er økologisk.

– Kafeene får også Debios serveringsmerke i bronse under prosjektet. Hele uka har kantinene knyttet til seg representanter fra produsenter og leverandører, samt Debio-info som også vil bidra til å synliggjøre satsingen for alle gjestene, melder Karlstad.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS