
Miljøsatsing på Ahus
Akershus Universitetssykehus' (Ahus) egne kantiner og kafeer, Lyspunktet Kafé og Nordlyset Kafé gjennomfører for tiden en storstilt satsing på miljø.
– Flere tusen ansatte og besøkende benytter kafeene/kantinene ved Ahus hver dag, og servering av sunn og bærekraftig mat, fortrinnsvis økologisk er i fokus. Redusering av matsvinn har for tiden hovedfokus fra kokker, serveringspersonale og undertegnede som seksjonsleder for Kafé & Catering, melder Sigurd Karlstad.

Innsats mot matsvinn
Som første sykehus i landet har kaféene gjort avtale med Too Good To Go for å redusere matsvinn fra en av landets største kantiner.
Etter et par måneder har kjøkkenet allerede unngått å kaste flere hundre kilo mat hver måned.
Økouke
I nesteb uke (uke 39) er begge kafeene med på den landsomfattende Økouka, der en stor del av det som serveres, er økologisk.
– Kafeene får også Debios serveringsmerke i bronse under prosjektet. Hele uka har kantinene knyttet til seg representanter fra produsenter og leverandører, samt Debio-info som også vil bidra til å synliggjøre satsingen for alle gjestene, melder Karlstad.