En hyllest til karven

I mars lanseres et lite parti med «limited edition» akevitt, nemlig den helt spesielle Strand Brænderi Carvi2. Dette er en akevitt med røyket karve, og det vil kun produseres 2000 flasker.

Publisert

Akevittene fra Strand Brænderi er kjent for å være unike. Bruk av ingredienser du som regel ikke forbinder med akevitt, har medført at disse innovative akevittene har blitt utsolgt.

Tre ulike karvedestillater

Strand Brænderi Carvi2 føyer seg inn i rekken av unike, innovative akevitter.

Strand Brænderi Carvi2 er en akevitt som består av tre ulike karvedestillater, der hvert destillat er produsert på forskjellige vis med forskjellige prosesser og teknikker. På den måten har man klart å utnytte – og oppnå smakene som kan fremkalles ved bruk av karvefrø.

Strand Brænderi Carvi2 har fått sitt navn fra det latinske ordet Carum carvi. Kvadratet symboliserer de forskjellige destillasjonsmetodene som har blitt brukt.

– Navnet spiller på at vi har gjort et dypdykk i karvens muligheter og smakskomponenter, forteller produktutvikler i Arcus, Morten Paulsen.

En hyllest til karven

Det har lenge vært et ønske blant produktutviklerne i Arcus å lage en akevitt som hyller karven.

– Inspirasjonen til å røyke karven, kom fra tradisjonene med røyking av malt som gjøres i Stjørdalområdet. Mesteparten av karven vi bruker i vår akevittproduksjon dyrkes på Inderøy som ikke ligger langt unna. I tillegg ønsket vi å fremheve ulike smakskomponenter fra karve med hjelp av bl.a. ulike destillasjonsteknikker, forteller Paulsen.

Resultatet har blitt en til karven, krydderet som langt på vei er akevittens essens.

Ny produksjonsmåte

For å kunne produsere en slik akevitt, var du nødt til å tenke nytt. Arne-Jøran, Arcus’ egen bøkker, måtte selv utvikle en røykovn, som han for øvrig koblet til et gammelt akevittfat.

Røyken fra spånene (også laget av gamle akevittfat), og varmen fra røykeprosessen har bidratt til et kompleks fruktig og krydret smaksbilde, med diskret innslag av hetvin og røyk. Strand Brænderi Carvi2 Aquavit har en tørr finish med ettersmak av ristet karve.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS