Disse lyddempende platene i taket har gjort besøket på restaurant Toldboden i København mye triveligere, forteller restaurantsjefen. (Foto: Perfekta PR)
Disse lyddempende platene i taket har gjort besøket på restaurant Toldboden i København mye triveligere, forteller restaurantsjefen. (Foto: Perfekta PR)

Gode smørbrød fortjener god akustikk

Mange restauranter sliter med mye støy. Det betyr færre kunder, men ofte kan dette ordnes med svært enkle midler.

Publisert

En undersøkelse som nylig ble presentert i Din hørsel, viser at 30 prosent av oss har forlatt restauranter eller kaféer på grunn av støy. Hele 46 prosent sier at de har hatt problemer med å høre hva som blir sagt.

Problemet er naturligvis størst blant de over 60 år, men også 39 prosent i aldersgruppen under 30 år sliter med å føre en samtale i slike miljøer.

Høye smørrebrød

Problemet er også godt kjent i våre naboland. Blant annet har Café Toldboden i København jobbet med å få til en opplevelse som tilfredsstiller både smaksløkene og hørselen. Menyen består av klassisk, dansk smørrebrød og et lydmiljø som kan gjøre enhver restauranteier misunnelig.

For omtrent 120 år siden var stedet et brunt vertshus, men dag er det en stemningsfull kjellerrestaurant hvor snapslisten er nesten like lang som smørrebrødsmenyen. Selv om restaurantens historie henger igjen i veggene så har lydmiljøet i de gamle lokalene endret seg mye.

– Jeg er ikke i tvil om at det var skrudd opp for både lyd og støy i de gode gamle vertshustidene, men på en restaurant er det en annen sak. Det er like viktig at lydmiljøet skal være på topp som maten vi serverer. Derfor har vi valgt å oppgradere med nye såkalte akustiske flåter, forteller restaurantsjef Peter Munch.

Lavt under taket

Peter Munch forteller at tilbakemeldingene er veldig positive. Gjestene legger merke til den gode akustikken, og det samme gjør personalet.

– Her er det hyggelig å være, og arbeidsmiljøet er bra. Jeg er imponert over hvor lite som skal til for å få en så stor effekt, fortsetter Peter Munch.

Det er produsenten Rockfon som har levert de nye akustikkhimlingene som går under navnet Rockfon Eclipse. Dette er en løsning som egner seg godt der det kan være vanskelig å komme til.

- Restauranten ligger i en gammel og ærverdig bygning så det er mange ting man skal ta høyde for. På Café Toldboden er det blant annet veldig lavt til taket og synlige bjelker. Det betyr at man ikke kan installere de tradisjonelle himlingene forklarer Rockfons produktutvikler Jesper Wolff. Han fortsetter:

– Her er Rockfon Eclipse en god løsning. De kan monteres direkte til taket og kommer i forskjellige modulstørrelser og former. De har en glatt, ekstra hvit overflate med høy lysrefleksjon. Det gir en jevn lysfordeling på restauranten.

(Pressemelding)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS