Illustrasjonsfoto: Heidi Fjelland

Solgte 6,5 millioner alpinskidager i vinter

Vintersesongen 2016/17 ble nok et rekordår for alpinbransjen. – Snøkanoner sikrer at norske skidestinasjoner kan konkurrere om de europeiske skituristene, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Publisert

Til tross for en snøfattig vinter viser tallene en økning i heiskortinntekter for fjerde år på rad, med en omsetning på 1140 millioner kroner. Det er en økning på 4,5 prosent fra året før. Omsetningen tilsvarer om lag 6,5 millioner betalte skidager.

– Dette er fantastiske resultater for ski-Norge. Tross i en snøfattig vinter opplever alpinanleggene en rekordstor omsetning. Snøkanoner sikrer at norske skidestinasjoner blir snøsikre og kan konkurrere om de europeiske skituristene, sier Kristin Krohn Devold, adm. dir. i NHO Reiseliv.

Andelen utenlandske skiturister øker

Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening og daglig leder i Norske Fjell AS, som markedsfører alpin skiturisme på utenlandsmarkedet, er strålende fornøyd med årets resultat. Hun bekrefter at andelen utenlandske skiturister øker til fjell-Norge. Hos de største anleggene er omlag 70 prosent av gjestene fra utlandet.

– Vi ser en stor økning av utenlandske turister til norske skisteder. Det er særlig engelske og tyske skiturister som øker mest. Vi har et stort potensial til å bli blant Europas populære vinterdestinasjoner, men da må vi bli enda flinkere til å markedsføre Norge som en alpindestinasjon, sier Sylling Clausen.

Infrastruktur viktig

Sylling Clausen understreker at en viktig forutsetning for å lykkes i den internasjonale konkurransen om skituristene er at infrastrukturen er på plass:

– Det er et stort marked for både ukes og weekend-turer til Norge, men da må vi sørge for å ha en god infrastruktur. Vi må lage gode flypakker slik at det blir raskt og enkelt å komme seg til skistedene. De utenlandske gjestene vil bo i nærheten av bakken, de vil ha snøsikkerhet og de etterspør gode barnetilbud, sier Clausen.

Flere nordmenn velger norsk skiferie

SSBs reiselivsundersøkelse viser at det er en stor økning i nordmenn som ferierer i eget land. I første kvartal av 2017 var det en økning på 18 prosent i innenlandsreiser fra samme tid i fjor. Antall utenlandsreiser sank med syv prosent for samme periode.

– Trendene i feriemarkedet er nå flere og kortere ferier, herunder mange alpinhelger på ski. Mange vil være aktive når de har fri, og oppsøker opplevelser som gir frisk luft, mosjon og flott natur. Skiaktiviteter står høyt på listen hos nordmenn, sier Krohn Devold.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS