Håvard Werkland og Christopher W. Davidsen i aksjon i treningskjøkkenet denne uka. (Foto: Fredrik Ringe)

Nå gjøres den siste finpussen

Årets Kokk-vinner 2015, Christopher W. Davidsen ser frem til å representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Budapest 10. og 11. mai, og er i disse dager i gang med de siste forberedelsene.

Publisert
Eyvind Hellstrøm besøkte Christopher W. Davidsen og Team  CWD under treningen denne uka. (Foto: Bocuse d'Or Norge)


– Nå begynner konkurransen å nærme seg, jeg er veldig spent og gleder meg til å konkurrere mot de andre europeiske landene, sier Christopher W. Davidsen.

De beste smaks- og sanseopplevelsene

– I teamet har vi brukt mye tid gjennom høst og vinter på å bli kjent med de fremmede råvarenes egenskaper og finne sammensetninger som gir de beste smaks- og sanseopplevelsene. Parallelt har vi jobbet frem et design og en identitet i mat og fat, som jeg nå føler sitter, både i forhold til min personlige stil og i forhold til en norsk opprinnelse.

Christopher W. Davdisen og commis Håvard Werkland. (Foto: Bocuse d'Or Norge)

I konkurransen skal 20 deltagere fra europeiske land konkurrere om 11 plasser i verdensfinalen Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2017.

Team CWD = Team Norge

Christophers W. Davidsens team, Team CWD, består av Håvard Werkland, som under Årets Kokk 2015 vant prisen beste commis (hjepekokk) og coach Gunnar Hvarnes (Bocuse d’Or Norges trener), som selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, der han i 2011 tok bronse og europafinalen (Bocuse d’Or Europe) i Geneve i 2010, der han tok sølv.

Hvarnes er for øvrig også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV’en. President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun, noe som innebærer at han er blant konkurransens 20 dommere.

Christopher W. Davidsen i aksjon under treningen denne uka. (Foto: Bocuse d'Or Norge)

Flere andre har også vært sterkt delaktig under oppkjøringen de siste månedene og vært med i «arbeidslaget», som Årets kokk-toer Christian A. Pettersen og Eskil Hildonen.

Her er startrekkefølgen i Bocuse d'Or Europe 2016 i Budapest i mai

Bare en sjanse til topplassering

– Nå er vi i gang med finpussing, med mange gjennomkjøringer hvor vi tester det hele på tid, forteller coach Gunnar Hvarnes.

– Det er knalltøft for teamet. I Budapest gis det bare en sjanse, og da må de ha maksimal kontroll på opplegget, for uforutsette hendelser dukker alltid opp i en så krevende konkurranse. Bare i april trener vi hele løpet 15 ganger, selvsagt med full tribune på lydanlegget på kjøkkenet.

– For det er ikke fredelig på en slik arena!

Les mye mer om Bocuse d’Or Europe 2016 i den kommende utgaven av magasinet Horeca (nummer 3 2016)

Her kan du lese alt om Bocuse d'Or

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 12 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge en sølvmedalje fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mars 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Les også mer på Bocusedor.com

Powered by Labrador CMS