Styreleder Olbjørn Kvernberg i Eirawater AS og produktsjef Ann Kristin H.Bratteng på Vinmonopolet er spent på responsen hos Vinmonopolets kunder. (Foto: Eirawater AS)

Nå får du vann på Vinmonopolet!

For første gang i historien introduserer Vinmonopolet vann til sine kunder. Valget falt på Eira naturlig mineralvann på glassflasker.

Publisert
Eira-vann i hylene på polet. (Foto: Eirawater AS)

Vinmonopolet har valgt Eira, som er anerkjent som «vinenes beste venn», og som selges på mange av Norges beste restauranter.

Flasker og logo har fått flere designpriser, blant annet Merket for God design fra norsk Designråd. Flaskene som skal selges på polet er 70 cl-flasker.

Produktsjef Ann Kristin H.Bratteng på Vinmonopolet og styreleder Olbjørn Kvernberg i Eirawater AS. (Foto: Eirawater AS)

Satsing på alkoholfritt

– Når Vinmonopolet for første gang introduserer vann på flaske til våre kunder, er det i forbindelse med en større satsing på alkoholfrie produkter fra Vinmonopolet», sier Produktsjef for alkoholfrie produkter i Vinmonopolet, Ann Kristin H. Bakkeng.

– Vin og vann hører naturlig sammen, og det er viktig for oss å tilby et produkt som er anerkjent av mange av landets beste kokker til å passe godt til vin og god mat. Når det i tillegg tilbys på glassflasker med flere designpriser, synes vi det var et naturlig valg, sier hun videre.

– Godt vann til vin

Grete Morewood, som er daglig leder i Eirawater AS, synes det skal bli veldig spennende å se på responsen Eira vil få hos Vinmonopolets kunder.

– Vi får stadig spørsmål fra kunder som har fått servert Eira på restauranter, og hvor de kan få kjøpt det for å bruke det hjemme. Vi har bevisst begrenset salg av Eira til noen få utvalgte dagligvarebutikker, og nå blir Eira tilgjengelig i hele basisutvalget til Vinmonopolet. Mange ønsker å servere godt vann til vin når de har gjester hjemme, sier hun i en pressemelding.

Les også: Eira-vann fra ASKO

– Ringen er sluttet

Styreleder i Eirawater AS, Olbjørn Kvernberg, er både stolt og glad for at Eira nå tilbys på Vinmonopolet.

– For oss er ringen sluttet, fordi det faktisk var Arcus AS som fant det unike vannet som tappes fra Syltebøkilden, sier han, og forklarer:

– På 90-tallet spurte de NGU (Norges Geologiske Undersøkelse) om hvor de kunne finne Norges beste grunnvann. NGU pekte da på Syltebøkilden i Eresfjord. Arcus endret siden sine planer , og rettighetene til kilden gikk tilbake til grunneier, som senere etablerte Eirawater AS. Syltebøkilden ligger i den vakre bygda Eresfjord, dypt nede i en 10 000 år gammel morene av gneis. Disse unike forholdene skaper et naturlig vannfilter. – Gneis er vår hardeste bergart, og avsetter lite mineraler til vannet. Derfor har Eira naturlig mineralvann det laveste mineralinnholdet på det norske markedet, forklarer Kvernberg.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Eirawater AS/Eiravann

* Eirawater AS ble etablert i 2007

* Holder til i Eresfjord i Møre og Romsdal

* Produserer flaskevann Syltebøkilden, der det ble oppdaget et unikt vann med svært lavt mineralinnhold. Vannet tappes rett på flaska uten filtrering eller tilsetninger.

* Vannet serveres på en rekke norske restauranter og spisesteder

* Norsk Designråd tildelte EIRA Merket for god design i april 2012. I den internasjonale designkonkurransen Pentawards i Paris senere i 2012, fikk Eira bronsemedalje. I 2014 fikk Eira Special Mention under den tyske designprisen German Design Award.

Les mer på Eirawater.no

 

Powered by Labrador CMS