Den gedigne stavkirka er godt synlig over hele Beitostølen, er flombelyst om kveldene. Bildene av stavkirken går allerede verden rundt. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Rekordpåske i fjellet

Det har vært en fantastisk påske, som igjen har slått svært positivt ut for turistnæringen i fjellet. Beitostølen Resort melder om en omsetning på 6,6 millioner kroner i påskeuka.

Publisert
Brødrene Atle (t.v) og Bjørnar Hovi eier og driver Beitostølen Resort. Kraftig trafikkvekst i 2016 og 2017, knallsterk start på 2018, og nå med rekordomsetning i påsken. Offensive satsinger betaler seg, også på 900 meter i fjellet. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Fra palmesøndag (25. mars) til første påskedag (1. april) økte Beitostølen Resort omsetningen med 28 prosent i forhold til i fjor. I tall betyr dette ei ukesomsetning på 6,6 millioner kroner uten moms.

– Ikke bare er dette veldig moro for oss, men de fantastiske opplevelsene folk har hatt, betyr enormt mye for Beitostølens posisjon i markedet, på alle sett og vis. Påskeuka på Beitostølen ble mer enn tre ganger så stor omsetningsmessig i forhold til en normal gjennomsnittsuke, der omsetningen på ukebasis normalt ligger på to millioner kroner for oss, sier en strålende fornøyd Beitostølen Resort-direktør Atle Hovi.

Snøskulpturer på Beitostølen. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Utvidet påsken

– Tidligere påsker har den store ankomstdagen vært onsdag før skjærtorsdag, og tradisjonelt er disse dagene fra onsdag til 1. påskedag helt fullt. Men, i år opplevde vi tre ekstra bonusdager, da den store ankomstdagen ble fremskyndet til palmesøndag. Det var liten tvil om at folk virkelig ville til fjells så fort som mulig. Mye av økningen fikk vi her. Den andre bonusen var at vi solgte 110 flere boenheter fram til og med 2. påskedag, i forhold til i fjor, så hva skal vi si annet enn at all trafikkøkning og framgang som vi opplever for tida, er veldig moro, sier Hovi.

Stavkirken i snø er godt synlig over hele Beitostølen. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Rekordpåsken kommer på toppen av gjestedøgnstallene fra Statistisk Sentralbyrå nylig, som fortalte om pangstart på 2018 for Beitostølen, med en økning på hele 20,2 prosent for årets første måling.

Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Verdens største stavkirke i snø

Den store snakkisen den siste tiden har vært de spektakulære snø-skulpturene på Beitostølen, og særlig verdens største stavkirke av snø, 16 meter høy og 11 meter bred. Disse ble da også påskens virkelig store fotoobjekt. Mange kom langveisfra, ens ærend til Beitostølen, bare for å se snø-skulpturene.

– De tre skulpturene har vært et pre-test-prosjekt, og sjelden har et testprosjekt kunne bokføres som en større suksess enn dette. Nå går vi gang med planleggingen av en helt ny type «SnøFestival» på Beitostølen neste vinter, med flere og nye snø-skulpturer som hovedingrediens i en spennende satsting, sier prosjektansvarlig for Beitostølen Resort Kina-samarbeid, Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene, i en pressemelding.

Les også: Bygger gedigen stavkirke i snø på Beitostølen (publisert mars 2018)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS