Illustrasjonsfoto: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels kutter fjærene

Inspirert av over 200 svenske kommuner, kutter Nordic Choice Hotels fjær fra påskepynten ved alle sine hotell i Norden for å rette oppmerksomhet mot dyrevelferd.

Publisert

Etter at den svenske dyrevernorganisasjonen Djurens Rätt kartla at fjærene man får kjøpt i butikker ofte stammer fra land der man ikke kan garantere for at fuglene ikke har blitt utsatt for dyreplageri, har flere og flere svenske kommuner valgt å unnlate fjær som en del av påskepynten på offentlige steder. I år er 208 svenske kommuner, to tredjedeler av Sveriges kommuner, med på «fjærfri påske».

Bærekraftsdirektør for Nordic Choice Hotels, Harald Bjugstad-Holm. (Foto: Nordic Choice Hotels)

– Som en del av at vi hele tiden jobber for å levere Nordens mest bærekraftige hotellopplevelse, er det flott å kunne stille oss bak dette initiativet for dyrevelferd. Det blir definitivt påskestemning på hotellene våre, selv om vi kutter ut fjær. Nå blir det spennende å se om andre aktører følger etter og velger bort påskefjærene i år, sier bærekraftdirektør Harald Bjugstad-Holm i en pressemelding.

Dyrebeskyttelsen er fornøyd

– Det er svært positivt at en større aktør som Nordic Choice Hotels gjør dette. Det kan være vanskelig for konsumenten å vite hvor fjærpynten kommer fra, og hvordan dyrevelferden i denne produksjonen har vært. Selv om det er ulovlig med levendeplukking av gjess og andre oppdrettsfugl i Europa, kan fjær- og dunprodukter komme fra land utenfor Europa hvor levendeplukking fortsatt forekommer. Med tanke på dyrevelferden er det beste å helt unngå fjær som del av påskepynten, sier kommunikasjonsrådgiver i Dyrebeskyttelsen Norge, Annette Bjørndalen Søreide.

Pådriver for bærekraft

«Nordic Choice Hotels har vært en pådriver i bransjen i bærekraftspørsmål, blant annet gjennom å innføre krav om MSC- eller ASC-sertifisering av sjømat og Europas første palmeoljefrie hotell. I 2018 ble selskapet kåret til bransjevinner (hotellbransjen) for sjette år på rad av Sustainable Brand Index. I samarbeid med WWF og Dyrevernalliansen ble det i 2010 laget egne retningslinjer for innkjøp av fisk, skalldyr og kjøtt, med mål om å skape en etisk og bærekraftig leverandørkjede. I løpet av 2019 skal alle hotellene kutte all unødvendig engangsplast, og påvirke sine leverandører til å kutte så mye unødvendig plast som mulig», heter det i en pressemelding.

Fjærfrie påskeaktiviteter

Selv om påskefjærene kuttes, blir påsken markert på hotellene med morsomme aktiviteter for store og små. De minste kan glede seg til å male på egg og eggekartonger, besøk av påskeharen, mens de eldre kan delta på «After Work» og «plogging», som er en kombinasjon av å jogge og plukke søppel. Hotellene som arrangerer «plogging» i påsken premierer spreke og miljøvennlige deltagere, bestående av hotellgjester og lokalbefolkning, med påskeegg for innsatsen de gjør for miljøet.

Her kan du lese et blogginnlegg om påskefjærene

Her kan du lese et blogginnlegg om tips til påskepynt

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS