Austmann på egne bein igjen

Austmann Bryggeri i Trondheim ble en del av Hansa Borg Bryggerier i 2016. Siden sammenslåingen har håndverksbryggeriet mer enn doblet sin omsetning, og Austmann har de siste par årene vært den mest voksende merkevaren innenfor craft-segmentet. Nå vil Austmann igjen stå på egne bein.

– Det har vært en fin reise. Sammen med Hansa Borg har vi mer enn doblet omsetningen vår. Vi har styrket vår posisjon i markedet, utviklet porteføljen og fått muligheten til å etablere oss med nytt bryggeri og serveringssted på Sluppen i Trondheim, sier Thomas Sjue, som er en av de tre gründerne som etablerte Austmann Bryggeri i 2013.

Dratt nytte av hverandre

I januar 2016 kjøpte Hansa Borg halvparten av aksjene i Austmann Bryggeri. Partene har dratt nytte av synergier innen administrative tjenester, kommersielt arbeid, produksjonskapasitet, lager og innkjøp. – Etter fire års samarbeid, har vi nå kommet til enighet om at de tre gründerne igjen skal ta fullt eierskap til virksomheten, noe som er best for begge parter. Vi ønsker Thomas, Vinko og Anders lykke til videre! sier administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, Lars Nicolai Giil.

Avslutningen av dagens samarbeid vil skje gradvis gjennom de kommende månedene.

Austmann Bryggeri

Austmann Bryggeri ble startet av gründerne Thomas Sjue, Vinko Lien Sindelar og Anders Cooper i 2013. - Hansa Borg kjøpte 50 prosent av aksjene i Austmann Bryggeri i januar 2016.

I årene 2016-2020 har Austmann mer enn doblet sin omsetning både i kroner og volum.

I 2018-2019 gjennomførte eierne sammen en flytting av bedriften til ny lokasjon og investerte i nytt bryggverk og produksjonsutstyr.

Austmann vil opprettholde sin produksjon på Sluppen i Trondheim.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS