Ostebygda ble kåret til «Årets Lokalmatgründer» i 2019. Nå etterlyser arrangøren nomineringer til årets kåring. (Foto: Hanen/Gundersen og meg)

«Årets Lokalmatgründer» 2020 er i gang

«Årets Lokalmatgründer» arrangeres for femte gang i år. Kjente lokalmatprodusenter har vunnet den gjeve prisen. Nå er det mulig å nominere kandidater til årets kåring. Fristen er fredag 8.mai.

«Årets Lokalmatgründer» er et samarbeid mellom Hanen og Meny, og har som mål å løfte fram de beste gründerne innen norsk lokal mat og drikke. Vinneren mottar 50 000 kroner.

Ostebygda – fjorårets vinner

Fjorårets vinner var Ostebygda, et samvirke av osteprodusenter i Hol i Hallingdal med noe av Norges mest anerkjente ysterier. Entusiasten bak etableringen av Ostebygda, Pål K. Medhus uttaler følgende;

– At vi som vinnere av «Årets Lokalmatgründer» er stolte av å ha vunnet er det ingen tvil om. Vi fikk en stor porsjon motivasjon, og mye på grunn av at det nå er «noen andre» som har anerkjent oss. Juryen har valgt oss. Vi er ydmyke og takknemlige for all den oppmerksomheten dette ga oss, og har valgt å bruke den til å bli enda vedre og utvikle oss ende mere sammen som Ostebygda, sier Medhus.

Han understreker at det ikke bare er heder og ære en kan få ut av å vinne for som han sier:

– Og la det være klinkende klart; Oppmerksomhet kan det bli omsetning av!

Ny samarbeidspartner – Dyrsku’n

Norges eldste landbruks- og matfestival, Dyrsku’n i Seljord, er i år med som samarbeidspartner. Nå er ikke bare den flotte festivalen med som sted hvor prisen deles ut, men bidrar også med en tilleggspris til vinneren. Vinneren får mulighet til å være kommende års gjesteutstiller helt gratis. Daglig leder i Dyrskun Arrangement, Geir Helge Espedalen, som leder festivalen blir en med i juryen og uttaler at;

– Vi er svært glade for å være med som samarbeidspartner i «Årets Lokalmatgründer» . Prisen er viktig for norsk lokalmat, som selvsagt er svært sentralt på Norges største landbruks- og matmesse. At prisen blir delt ut på Dyrsku’n, betyr at en når ut til et stort og bredt publikum fra hele Norges land. Dette er med på å skape oppmerksomhet om all den spennende mat og drikke som blir laget av innovative og kvalitetsopptatte lokalmatprodusenter, og bidrar til både kjennskap og rekruttering til en viktig bransje. En sentral rolle som Dyrsku’n har hatt siden 1866, ser Espedalen.

Frist utsatt til 8. mai

For å få med så mange gode kandidater som mulig er fristen for å nominere forlenget til 8. mai.

Dette gjøres enkelt på Hanens nettsider Hanen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS