Foto: Arkiv

Fjerner bevillingsgebyret og gir gratis leie av gategrunn ut 2021

Byrådet i Oslo fjerner bevillingsgebyret for alkohol i sin helhet for 2021. I tillegg vil byrådet gi gratis leie av gategrunn ut året til handel og servering, samt arrangementer knyttet til gjenåpning av Oslo.

– Serverings- og utelivsbransjen og handelsstanden er fortsatt i en enormt krevende situasjon. Fjerning av bevillingsgebyret er et treffsikkert tiltak som gir en økonomisk lettelse for alle med skjenkebevilling, sier næringsbyråd i Oslo, Victoria Marie Evensen (Ap).

Ingen ekstra kostnad i et hardt prøvet næringsliv

Byrådet fjernet gebyret i sin helhet for 2020. Ved også å kutte omsetningsavgiften for 2021, gir dette en samlet lettelse på rundt 40 millioner kroner. Handelsnæringen har i likhet med serveringsnæringen en vanskelig økonomisk situasjon. Derfor fjernes også leien av gategrunn til uteserveringer og de butikkene som leier gategrunn for salgsplasser.

– Så snart vi kan starte en gradvis gjenåpning av byen og det blir varmere vær, blir det større behov for utearealer både til servering og handel. Jeg er glad for at dette ikke skal utgjøre en ekstra kostnad for et allerede hardt prøvet næringsliv, sier næringsbyråd Evensen.

Sikre en pulserende og levende by

– Dette et bidrag til å sikre en pulserende og levende by når gjenåpningen kan begynne. Vi følger utviklingen tett og vurderer fortløpende tiltak som kan settes inn for å hjelpe utsatte aktører og ikke minst alle innbyggerne våre som har stått i en svært krevende situasjon over lang tid. Samtidig fortsetter vi å jobbe opp mot staten for å sikre gode ordninger for å opprettholde næringslivet i denne vanskelige situasjonen, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).

Byrådet ser nå også på muligheten for en utvidet bruk av gategrunn til uteserveringer og andre aktiviteter i byen når byen igjen gradvis kan gjenåpnes. Oslo skal være et godt sted å etablere og drive næringsvirksomhet, og byrådet ønsker å spille på lag med næringslivet. Gjennom satsningen på økt byliv har vi jobbet med å gjøre Oslo sentrum grønnere og mer levende.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS