Simen Johansen var en av de tre som fikk midler fra Eureca-fondet i 2022. Nylig vant han den norske finalen av Jeunes Chef Rôtisseurs 2023 og endte på tredjeplass i Årets grønne kokk 2023
Simen Johansen var en av de tre som fikk midler fra Eureca-fondet i 2022. Nylig vant han den norske finalen av Jeunes Chef Rôtisseurs 2023 og endte på tredjeplass i Årets grønne kokk 2023.

Eureca-fondet støtter fremtidens kokker

Nå kan du søke midler fra Eureca-fondet. I fjor var det de unge kokkene Tonje Svee, Simen Johansen og Ola Kinserdal som fikk hver sin del av Eureca-fondet på 100 000 kroner. Søknadsfristen er 15. juni 2023.

Etter flere krevende år for serveringsbransjen, ser vi endelig at situasjonen har forbedret seg, men det er fortsatt utfordrende å rekruttere nok dyktige mennesker til kokkeyrket.

Tonje Svee fikk midler fra Eureca-fondet i 2022, samme året som hun vant den første utgaven av Nordic Green Chef sammen med Nils Flatmark.
Tonje Svee fikk midler fra Eureca-fondet i 2022, samme året som hun vant den første utgaven av Nordic Green Chef sammen med Nils Flatmark. Hun vant også de globale finalen av Jeune Chef Chaîne des Rôtisseurs i Mexico i 2022.

Derfor ønsker Eureca engros også i 2023 å hjelpe til med å støtte og løfte frem morgendagens kokker, så flere velger å bli del av denne fantastiske bransjen.

I lang tid har det vært ekstra vanskelig i kokke- og restaurantbransjen. Nettopp derfor ønsker Eureca engtos å fortsette og bidra, både fordi det er viktig, men også nødvendig.

Les også: Til topps i Jeunes Chef Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers

Les også: Tonje Svee vant stor konkurranse for unge kokker

På jakt etter nye kokketalenter

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med noe relevant til faget om å søke. Fondet kan hjelpe med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller for liten. Det viktigste er å vise lidenskap for matlaging.

– Vi oppfordrer alle som ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer til å søke. Alt fra de som har store drømmer, til de som har et konkret mål. Akkurat som i fjor har vi en god miks av jurymedlemmer til å vurdere alle søknadene, og vi gleder oss til å oppfylle årets utvalgtes drømmer, sier markedssjef hos Eureca engros, Jens Petter Seljebu.

Les også: Gull til Norge i historiens første utgave av Nordic Green Chef

Hvem kan søke?

Ola Kinserdal fikk midler fra Eureca-fondet i 2022. Nå kan du søke midler fra fondet i 2023.
Ola Kinserdal fikk midler fra Eureca-fondet i 2022. Nå kan du søke midler fra fondet i 2023.

For å søke må du enten være kokkestudent, lærling eller kokk, og bidraget må brukes på noe som er relevant til faget.

I søknaden må du fremlegge en plan på hva støtten skal gå til, og i etterkant må du sende inn dokumentasjon på hvordan du har brukt bidraget.

Dersom du er en av de heldige utvalgte, vil Eureca følge deg på sine sosiale kanaler. Bilder og/eller film må̊ sendes inn i etterkant, som igjen publiseres av Eureca for å vise at fondet har gått til gode formål. Dette igjen for å fremme faget.

Deler ut til sammen 100 000 kroner

Eureca engros

Eureca engros tilbyr smarte løsninger til restaurant- og cateringkunder med hektiske hverdager og behov for stor fleksibilitet i sine leveranser.

Eureca engros er et selvstendig datterselskap av Asko.

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge. Når vi ser ringvirkningene etter situasjonen vi over lengre tid har vært i, så er dette ønsket større enn noen gang. Ved å hjelpe unge talenter på sin reise mot å nå sine mål, så håper Eureca å bidra med og skape en positivitet rundt kokkefaget.

– Vi håper støtten fra Eureca-fondet kan bidra til at flere kan følger sin kokkedrøm og blir gode forbilder og ambassadører i en utrolig spennende bransje», sier Jens Petter Seljebu, og fortsetter:

– Det er utrolig givende å lese alle søknadene vi får inn hvert år. Siden dannelsen av fondet i 2019, ser vi at mange tidligere vinnere allerede preger bransjen med sin kreativitet og sitt engasjement, og flere har gått helt til topps i nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser. Nå ser vi frem imot å støtte nye talenter i bransjen.

Søknaden sendes til hei@eureca.no og merkes med Eureca-fondet.

Søknadsfrist er 15. juni 2023 - Utdelingsdato: 1. september.

Juryen

Dette er juryen som skal avgjøre hvem som skal få en del av Eureca-fondet:

Juryen for Eureca-fondet i 2023.
Juryen for Eureca-fondet i 2023.

• Christer Rødseth (kjøkkensjef på Vaaghals og Code Restaurant)

• Katarina Thylin (direktør analyse og prosjekt hos Asko Norge)

• Jonas Werner Andersen (kategorisjef hos NorgesGruppen)

• Thomas Ekenes-Fosback (business-manager hos Orkla Confectionery & Snack)

• Jens-Petter Seljebu (markeds- og logistikksjef hos Eureca engros)

• Ida Juliane Havnås (styreleder hos Eureca engros)

• Celine E. Ekholt (produkt og konseptutvikler for Oslofjord Conference Center, og tidligere vinner av fondet)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS