– Om våren, og særlig på 17. mai, er det spesielt mange som ønsker å utvide serveringsområdet sitt, sier direktør Britha Røkenes i Næringsetaten.
– Om våren, og særlig på 17. mai, er det spesielt mange som ønsker å utvide serveringsområdet sitt, sier direktør Britha Røkenes i Næringsetaten.

Søk i tide for arrangementer i mai

Driver du et skjenkested og har planer om et arrangement i mai og ønsker å utvide området for skjenking? Da er det lurt å søke kommunen i god tid før arrangementsdatoen din.

Det kommer mange slike søknader på en gang når det begynner på denne tiden av året.

– Dette er i alle fall en erfaring vi har gjort oss i Oslo. Om våren, og særlig på 17. mai, er det spesielt mange som ønsker å utvide serveringsområdet sitt. Vi minner derfor alle som allerede har en skjenkebevilling om at de kan søke om å utvide for én enkelt anledning, forklarer direktør hos Næringsetaten i Oslo,  Britha Røkenes.

Tar normalt tre uker å få svar

I Oslo tar det normalt ikke mer enn tre uker å få svar på en utvidelse av bevillingen for én enkelt anledning, eller arrangement.

Er det mange som søker samtidig, eller det er snakk om et større arrangement eller areal, kan det ta noe lengre tid.

I Oslo søker du via Næringsetatens nettside.

Veiledning i alkoholregelverket 

Næringsetaten oppfordrer representanter for utesteder i Oslo til å ta kontakt hvis de trenger en oppfriskning av skjenkereglene og tips til god drift i travle tider.

Særlig 17. mai kan ofte by på utfordringer knyttet til alkoholserveringen. 

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS