For fjerde sesong kan du bli med til topps i Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya. (Foto: Arctic Haute Route)

Fjerde sesong med Arctic Haute Route

Denne vinteren kan du for fjerde gang oppleve ekte skiekspedisjon langs norskekysten med toppturseilasen Arctic Haute Route. I samarbeid med Bocuse d’Or-kokk Gunnar Hvarnes har de utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine.

Publisert
Foto: Arctic Haute Route

Ruten, som strekker seg fra Lofoten til Tromsø via Andørja og Senja har på kort tid blitt et drømmemål for mange.

Det er opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company (NAC) med gründerne Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden i spissen, som siden 2012 har jobbet med utvikling av toppturopplevelsen.

Nina Kristine Madsen-Geelmuyden. (Foto: Arctic Haute Route)

– Det er artig å se at vi nå attraherer globale opplevelsessamlere fra mange ulike deler av verden, fra LA til Lofoten, selv om hovedtyngden av gjestene fortsatt er skandinaviske, sier daglig leder Nina Kristine Madsen-Geelmuyden.

Tilbake for fjerde gang

Turen er imidlertid langt fra bare et mål for dem som ønsker å tikke dette av på lista. Kommunikasjon- og teknologiselskapet Knowit har vært med siden første seilas og kommer tilbake i 2020 for fjerde gang. Snorre Finanger i Knowit forklarer det slik;

– Arctic Haute Route er en fantastisk arena for å bygge nettverk og relasjoner. Her får vi helhetlig opplevelser av høy kvalitet som er tilpasset ulike nivåer, de fine destinasjoner i nord, guider og ikke minst lokale matopplevelser tilberedet av noen av Norges fremste unge kokketalenter. Det er unikt i norsk sammenheng, og ingen sesong er lik. Vi har blitt hekta på nordnorsk alpeferie, sier Snorre Finanger i Knowit.

Til topps på tvers av generasjoner

Madsen-Geelmuyden tror på en sterkere vekst i vintersesongene framover, og oppgir at gjestelisten slett ikke bare består av menn som pusher eller har passert femti.

– Vi har de siste årene jobbet med å ta ned barrierene for å delta, ved å tilby skiutleie i samarbeid med Intersport og tilrettelegge turer for både nybegynnere og erfarne skikjørere. Dette har bidratt til å gi en tilnærmet lik kjønnsfordeling av gjester, og dessuten ser vi at flere reiser sammen på tvers av generasjonene, gjerne tre generasjoner sammen. Det finnes mange spreke besteforeldre som gjerne vil til topps med barn og barnebarn. Dette mener vi vil bli en enda sterkere trend fremover, sier Madsen-Geelmuyden.

Les også: Kobler nordnorske opplevelser med friluftsutstyr

Lokalmat som forteller – teller

De siste årene har NAC og Arctic Haute Route satset betydelig på å koble natur- og skiopplevelse med sterke matopplevelser, og i samarbeid med Bocuse d’Or-kokk Gunnar Hvarnes har de utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine.

Her kobles arktiske råvarer, skikjøring fra fjell til fjære og med det beste Nord-Norge har å by på.

– Fra 2017 til 2019 løftet vi inn mer enn 30 lokale leverandører inn i menyen, og for 2020 er målsettingen enda høyere. Når vi spør gjestene hva det beste med turen har vært, ser vi at matopplevelsen nå sidestilles med skiopplevelsen av mange og scorer svært høyt i gjesteundersøkelsene. Dette er interessant, og sier noe om hvor viktig mat og formidling er for helheten, sier Madsen-Geelmuyden.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS