Markedssjef i Arcus, Jonas Zeitzmann (midten) med ISC-dommere. (Foto: Arcus)

Verdens beste brennevin kommer fra Norge

I sommer gikk ble årlige International Spirits Challenge (ISC) arrangert i London. Arcus’ produkter fikk flest medaljer, og dermed ble Arcus kåret til «White Spirit Producer of the Year».

Publisert

– At Arcus går helt til topps, er en sterk lagseier, sier konsernsjef i Arcus, Kenneth Hamnes, i en pressemelding.

Anerkjent konkurranse

ISC omtales som en av de mest prestisjetunge konkurransene innen brennevin. Det skyldes den strenge, troverdige, og uavhengige dømmeprosessen.

Årets konkurranse var den 23. i rekken, og aldri før har det vært så mange oppføringer i de forskjellige kategoriene.

1500 oppføringer fra nesten 70 land viser at dette er en viktig konkurranse.

Blindsmaking

Vinnerne kåres i løpet av en 10 dagers utvelgelsesprosess, hvor det gjennomføres nøye kontrollerte blindsmakinger. Mer enn 50 respekterte og erfarne bransjeeksperter deltar i prosessen.

Deltagerne leverer sine smaksprøver til smakspanelet i anonyme, nummererte glass. Det sikrer at hvert produkt konkurrerer med like forutsetninger. Smakspanelet gjør sine vurderinger basert på kriteriene aroma, utseende, smak og avslutning, før de leverer sin dom til konkurransens styreleder. Gull-, sølv- og bronsemedaljer deles så ut til sine rettmessige eiere.

Viktigste prisen til Arcus

ISC «Producer of the Year» prisen går til den brennevinsprodusenten som har mottatt flest sammenlagt medaljer og poeng for deres produkter innen én og samme kategori.

Arcus, med sin akevitt, mottok den gjeveste prisen, nemlig «White Spirit Producer of The Year».

– Jeg er veldig stolt av alle våre dedikerte og flinke medarbeidere. At vi vinner konkurranse er selvsagt veldig gøy, og er en bekreftelse på det vi alle sammen vet – at vi i Arcus har ekstremt søkelys på produktkvalitet. Vi passer godt på merkevarene våre, sier konsernsjef Hamnes.

Håvet medaljer

– Å bli kåret til «White Spirit Producer of the Year» er resultatet av at flere merker vant individuelle premier - hver for seg. Arcus mottok totalt fire medaljer innen akevittkategorien. Aalborg Taffel Akvavit vant ett av tre gull, og det ble sølv til Aalborg Jubilæums Akevitt, Lysholm Linie og Gammel Opland. At Arcus går helt til topps, er derfor en sterk lagseier, sier Hamnes.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca


Powered by Labrador CMS