Spiseriets vinnerlag besto av Selima Marzabekovna og Hanna Korvald med lagleder Håvard Josdal Østebø.
Spiseriets vinnerlag besto av Selima Marzabekovna og Hanna Korvald med lagleder Håvard Josdal Østebø.

Norgescup 2024: Seier til Spiseriet og Brasserie France

Asko Servering Norgescup for lærlinger ble vunnet av kokkelaget fra Spiseriet/Stavanger konserthus (NKL Rogaland 2) og servitørlaget fra Brasserie France (Oslo 2). Norges beste reiselivslærling kommer fra Tromsø Lodge & Camping.

Spiseriets lag besto av Selima Marzabekovna og Hanna Korvald fra Spiseriet/Stavanger konserthus med lagleder Håvard Josdal Østebø.

På andreplass i kokkekonkurransen kom Le Bistro (NKL Trondheim 1). Laget besto av

Håkon Lie Knotten og Thorvald Nørsett med lagleder Sander Øen Omberg

På bronseplass kom Stock/Vaaghals (NKL Oslo 1) med Oscar Sveen fra Stock Lea Friis-Henriksen fra Vaaghals. Deres lagleder var Håvard Onsøyen.

Gode forberedelser

– Vi kan jo ikke si noe annet enn at dette er vanvittig bra. Lærlingene har jobbet målbevisst med oppgavene, forberedt seg godt og trent mye, og vi er superglade for å vinne Asko Servering Norgescup. Jeg som lagleder er veldig stolt av lærlingene. Å ha de beste kokkelærlingene i Norge er helt rått, sier lagleder Håvard Josdal Østebø, som tidligere blant annet har vært commis i Bocuse d’Or.

Servitørklassen

Brasserie France sine servitørlærlinger Anna Mikalo Nishimura og Sara Nordengen, med lagleder Maria Hetager Suarez, gikk seirende ut av Asko Servering Norgescup 2024.
Brasserie France sine servitørlærlinger Anna Mikalo Nishimura og Sara Nordengen, med lagleder Maria Hetager Suarez, gikk seirende ut av Asko Servering Norgescup 2024.

Vinnerlaget i servitørklassen fra Brasserie France besto av Anna Mikalo Nishimura og Sara Nordengen, med lagleder Maria Hetager Suarez.

På andreplass servitør kom duoen fra Nedre Foss/Oslo Militære Samfund (Oslo), med Bellamy Everest Smaadal, Olav Mamen og lagleder Mathias Toresen, mens tredjeplassen gikk til Fredrikke Koxvig Mathisen og Charlotte Sæther Lerstad og lagleder Sara Larson fra To Rom og Kjøkken (Trondheim 1).

«Kutt Matsvinn-prisen»

«Kutt Matsvinn-prisen» gikk til Le Bistros kokkelærlinger Thorvald Nørsett og Håkon Lie Knotten, som også ble nummer to i Norgescup 2024.
«Kutt Matsvinn-prisen» gikk til Le Bistros kokkelærlinger Thorvald Nørsett og Håkon Lie Knotten, som også ble nummer to i Norgescup 2024.

«Kutt Matsvinn-prisen» ble vunnet av kokkelaget fra Le Bistro med Thorvald Nørsett og Håkon Lie Knotten.

Dette laget hadde minst matavfall, en tydelig struktur og plan for å redusere matsvinn i finalen. Kokkefaget har god forståelse av begrepene matavfall og matsvinn, og alle matvarer som kunne brukes igjen ble tydelig merket på forskriftsmessig vis.

Prisen ble delt ut av prosjektkoordinator Marie Kleppe i Matvett AS.

87 kokkelag har vært med

I de lokale kvalifiseringskonkurransene til Asko Servering Norges Cup, deltok 87 kokkelag fra 16 av NKLs foreninger. Finalene ble arrangert på Jåttå videregående skole i helga.

Vant NM i reiselivsfag 2024

Deltakerne i NM i reiselivsfag 2024.
Deltakerne i NM i reiselivsfag 2024.

Maja Hansen vant NM i reiselivsfag 2024. Hun arbeider til daglig på Tromsø Lodge & Camping.

På andreplass kom Alexander Rønning fra Wood Hotel og på tredjeplass kom Alexandra Werner-Erichsen.

Konkurransen ble arrangert parallelt med Asko Servering Norgescup i Stavanger

Du kan lese enda mer om konkurransene på NKL.no

Les også: Bryne-elever vant Tine MatCup

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS