Christopher W. Davidsen, Håvard Werkland og Gunnar Hvarnes. (Foto: Fredrik Ringe)

Davidsen er i gang – på Kronen Gaard

Årets kokk 2015 og sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, er i gang med forberedelsene til Bocuse d’Or Lyon i januar.

Publisert

Nå har han og teamet flyttet inn på et spesialdesignet treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes – alt for at Davidsen & co skal være best mulig forberedt for å forsvare Norges gull i Bocuse d’Or i 2015.

Da vant Ørjan Johannessen gull for Norge.

Christopher W. Davidsen i gang på Kronen Gaard Hotel. (Foto: Fredrik Ringe)

Sikter mot pallen

– Bocuse d’Or Lyon er en veldig krevende konkurranse som samler de beste konkurransekokkene i verden. Vi sikter mot pallplass og skal gjøre alt for å nå det målet, sier Christopher W. Davidsen i en pressemelding.

– De neste månedene kommer teamet mitt og jeg til å bruke mye tid på å bli kjent med råvarenes egenskaper og finne de kulinariske løsningene som gir de beste smaks- og sanseopplevelsene. Samtidig skal vi jobbe med ledende designere for å finne riktig uttrykk og identitet på fat, meny og materiell.

Identisk kjøkken

På Kronen Gaard Hotell i Sandnes er det blitt bygget et treningskjøkken som er identisk med konkurransekjøkkenet i Lyon. Til verdensfinalen har Christopher valgt å ta med seg det samme teamet som var med å vinne sølv under Bocuse d’Or Europe: commis er Håvard Werkland, Gunnar Hvarnes blir trener og president er Lars-Erik Underthun, som også er Norges dommer under verdensfinalen.

– Vi jobber utrolig godt sammen og jeg kan ikke forestille meg å ha med andre enn disse på konkurransekjøkkenet, sier Davidsen om Team CWD.

Teamet

Håvard Werkland vant prisen «Beste commis» under Årets kokk 2015. Trener Gunnar Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han tok også sølv io Bocuse d’Or Europe i 2010, akkurat slik Christopher Davidsen gjorde i Bocuse d’Or Europe i Ungarn tidligere i år.

Les også: Sølv til Norge i Budapest

Hvarnes er også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en. President Lars-Erik Underthun eier Feinschmecker og tok vant sølv i verdensmesterskapet i 1991. Underthun er også leder Bocuse d’Or Norge – Akademiet som er et interesse-felleskap for de 12 norske kokkene som har deltatt i Lyon.

Les mye mer i Horeca nummer 6 (utgivelse i oktober)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS