Foto: Bersano
Foto: Bersano

Bersano, den største privateide vingården i Piemonte

Historien til Bersano begynte takket være arbeidet til Guiseppe Bersano på slutten av det 19. århundre i hjertet av Barbera d’Asti; Nizza Monferrato.

Publisert

I 1935 overtok Arturo bedriften. Han var tredje generasjon av Bersano-familien, og han bidro til at bedriften nådde nye høyder.

Hans motto var «hvis du vil drikke godt, kjøp din egen vingård». Med over 230 hektar mellom Langhe og Monferrato, og i det beste «Cru»-området, gjør at Bersano er den største privateide vingården i Piemonte.

Barbera Nizza Generala 2014

Selekterte druer fra enkeltvinmarken Nizza på fem hektar med den beste eksponeringen. Druene er høstet for hånd de første 14 dagene i oktober i flere omganger for å få best mulig kvalitet på druene. Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, deretter modnes vinen på franske barriques i størrelse 225 -og 500 liters i ca. 6 mnd. Etterfulgt av ytterligere seks måneder på store, gamle (noen av de eldre enn 30 år) slovenske eikefat. Lagret seks måneder på flaske før lansering.

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Underdistrikt: Asti/Nizza

Produsent: Bersano

Alkohol: 14,5%

Drue: Barbera (100 %)

Pris horeca: 201,04 kroner

Norsk importør: Vinetum

San Pietro Ruché di Castagnole Monferrato 2017

En gammel drue som stammer tilbake til Cistercian munkene. Bersanos Cascina San Pietro har 53 hektar med vinmark og en gammel villa tilhørende eiendommen. Her har de sør-sørvest vendte vinmarker kun plantet med Ruché. Høstet i midten av oktober, vinifiseres i ståltanke og får ligge 2 mnd på flaske å modne før salg.

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Vinmark/underdistrikt: Rucchi de Castagnole Monferrato

Produsent: Bersano

Alkohol: 14,5%

Drue: Ruché (100 %)

Fra Cascina Badarina. (Foto: Bersano)
Fra Cascina Badarina. (Foto: Bersano)

Pris horeca: 182,02 kroner

Norsk importør: Vinetum

Badarina Barolo Riserva 2010

Selekterte druer fra vinmarker tilhørende Cascina Badarina i Serralunga d`Alba. Vinmarkene ligger på 450 meter over havet. Jordsmonnet er sammensatt av Sant`Agata fosilt mergel, rik på kalkstein og kalsium. Dette gir en god struktur og fylde til baroloen. Druene er høstet for hånd i slutten av Oktober. 15-20 dager alkoholfermentering 5 år modning på eik hvorav åtte måneder er på franske barriques, etterfulgt av modning på slovenske fat. Vinen lages kun i de beste årgangene og fra og med 2010 årgangen har Bersano også valgt å skrive navnet på enkeltvinmarken "Badarina" på etiketten.

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Vinmark/underdistrikt: Badarina/Barolo

Produsent: Bersano

Alkohol: 14,5%

Nebbiolo (100 %)

Pris horeca: 436 kroner

Norsk importør: Vinetum

Brachetto d’Acqui DOCG

Druen Brachetto vokser på skråningene rundt byen Acqui. Druen har blitt dyrket her siden romertiden, og var på den tiden en av de mest prestisjetunge vinene. Klimaet er spesielt egnet for å fremme harmonien og duften til druene.

Land/distrikt: Italia/Piemonte

Underdistrikt: Brachetto d’Acqui

Produsent: Bersano

Alkohol: 7%

Drue: Brachetto (100 %)

Pris horeca: 133,69 kroner

Norsk importør: Vinetum

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS