Scandic Bystranda i Kristiansand er ett av mange hoteller der du nå kan bo som student. (Arkivfoto: Scandic Hotels)

Tilbyr studenter månedsleie på hoteller over hele landet

For å hjelpe studenter rammet av boligmangel, tilbyr Scandic Hotels enkelt- og dobbeltrom til langtidsleie over hele Norge.

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Nylig meldte regjeringen at det var flere søkere til høyere utdanning i Norge enn noen gang, og flere steder rapporteres det også om boligmangel og ventelister på studentboliger. Dette var også tilfelle i 2020, da 4400 studenter ifølge Norsk studentorganisasjon (NSO) fortsatt sto i kø for studentbolig tre uker etter semesterstart.

I en pressemelding som gikk ut 30. juli viste også NSO at det kun er plass til 14,75 prosent av studentene i landets studentboliger, noe som er en nedgang fra året før.

Gjøre studenttilværelsen enklere

På en rekke hoteller i større og mindre byer i Norge (se alle hotellene nederst i saken) tilbyr Scandic nå månedsleie for studenter. Tilbudet gjelder opphold fra 30 til 120 dager, og månedspris for én person er 8500 kroner. To personer kan bo på et dobbeltrom for 10 500 kroner i måneden, og inkludert i prisen er frokostbuffet, wifi, rengjøring og ukentlig skift av sengetøy.

– Studentene er hjertelig velkomne på våre hoteller. Det å flytte et nytt sted for å studere kan være utfordrende for mange, og det siste studentene trenger er å bekymre seg for tak over hodet. Med dette tilbudet håper vi å gjøre starten på den nye tilværelsen enklere for studentene, og forhåpentligvis være en god støtte for dem i en overgangsperiode, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Asle Prestegard.

Gode erfaringer på Lerkendal

Tilbudet er tilgjengelig frem til 23. desember 2021, og nederst i denne saken står det hvilke hoteller som tilbyr månedsleie. Scandic Lerkendal er et av flere hoteller som har dette tilbudet, og direktør Merete Imbsen har gode erfaringer med å ha studenter boende. Både i fjor og årene før var det en rekke studenter som hadde langtidsopphold på hotellet, og Imbsen regner med det blir etterspørsel etter studentrom også i år.

– Vi har bare gode erfaringer med å ha studenter boende her på hotellet, og det er inspirerende å møte unge mennesker i startgropa til voksenlivet. De er i en situasjon mange av oss kan kjenne oss igjen i, og jeg synes det er fint å kunne bidra til at de får en god start på den nye tilværelsen, sier Imbsen.

Mange står i boligkø

– Flere tusen studenter står i boligkø med under en uke til studiestart. Det er positivt at hoteller og det private næringslivet nå bidrar til å hjelpe studenter i en svært sårbar situasjon. Det er fint at disse studentene får tak over hodet. Nå håper vi utdanningsinstitusjonene og studentsamskipnadene kommer på banen og bidrar til at alle finner trygge, rimelige og gode boliger de kan bo gjennom hele studietiden, sier leder for Norsk Studentorganisasjon (NSO), Tuva Todnem Lund.

Studenttilbudet krever ingen bookingkode. Det eneste man trenger å gjøre er å velge destinasjon og sette opp en oppholdsperiode på 30 dager. Når man deretter trykker på «Se rom og priser», får en umiddelbart vite om det er tilgjengelige studentrom.

Her finner du studenttilbudet

Tilbudet er tilgjengelig på følgende hoteller:

Scandic Holberg, Oslo

Scandic Solli, Oslo

Scandic Karl Johan, Oslo

Scandic Grensen, Oslo

Scandic Lerkendal, Trondheim

Scandic Forum, Stavanger

Scandic Stavanger Park

Scandic Bergen City

Scandic Neptun, Bergen

Scandic Bodø

Scandic Kristiansand Bystranda

Scandic Victoria Lillehammer

Scandic Alexandra Molde

Scandic Hamar

Scandic Narvik

Scandic Alta

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS