Noen av dommerne som har vært med å plukke ut delfinalistene. Fra venstre Nils Flatmark, Martine Espeland, Aron Espeland, Runda Kvendseth, Jan Erik Hauge og Katrine Borg Skeie. (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid)
Noen av dommerne som har vært med å plukke ut delfinalistene. Fra venstre Nils Flatmark, Martine Espeland, Aron Espeland, Runda Kvendseth, Jan Erik Hauge og Katrine Borg Skeie. (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid)

Dette er delfinalistene i Det Norske Måltid 2022

14 fagdommere fra hele Norge har smakt seg gjennom 250 mat- og drikkeprodukter fra hele landet. Dette er delfinalistene i Det Norske Måltid 2022, som i 2022 arrangeres for 15. året på rad.

Publisert
Noen av dommerne som har vært med å plukke ut delfinalistene i Det Norske Måltid 2022. Fra venstre Katrine Borg Skeie, Jan Erik Hauge, Aron Espeland, Lars Sønsthagen Aspen, Martine Espeland, Christian André Pettersen og Kristoffer Aga. (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid)
Noen av dommerne som har vært med å plukke ut delfinalistene i Det Norske Måltid 2022. Fra venstre Katrine Borg Skeie, Jan Erik Hauge, Aron Espeland, Lars Sønsthagen Aspen, Martine Espeland, Christian André Pettersen og Kristoffer Aga. (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid)

– Det er en imponerende rekke med smakfulle produkter som nå går videre til delfinalene i Trondheim i september. Rogaland viser seg spesielt sterkt frem, med totalt 22 produkter, og det er en bekreftelse på at denne regionen tilbyr en bredde av kvalitetsprodukter innen både mat og drikke, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Se alle delfinalistene nederst i saken.

Finalistene plukkes ut i Trondheim, finale i Stavanger

Noen av dommerne som har vært med å plukke ut delfinalistene i Det Norske Måltid 2022. Fra venstre Henrik Dahl Jansen, Jørn Lie, Silje Hanasand og Kristoffer Aga. (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid)
Noen av dommerne som har vært med å plukke ut delfinalistene i Det Norske Måltid 2022. Fra venstre Henrik Dahl Jansen, Jørn Lie, Silje Hanasand og Kristoffer Aga. (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid)

Trøndelag, som i 2022 er Europas gastronomi-region, stiller også sterkt i konkurransen med 10 delfinalister.

Neste stopp i konkurransen er delfinaler i Trondheim den 20.-21. september. Her skal fagdommerne vurdere seg frem til årets finalister, tre produkter i hver kategori. Hvem som vinner de 13 kategoriene, får dere vite på jubileumsfinalen og matgallaen i Stavanger torsdag 2. februar 2023.

Saken fortsetter under bildet

Noen av dommerne som har vært med å plukke ut delfinalistene. Fra venstre Nils Flatmark, Martine Espeland, Aron Espeland, Runda Kvendseth, Jan Erik Hauge og Katrine Borg Skeie. (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid
Noen av dommerne som har vært med å plukke ut delfinalistene. Fra venstre Nils Flatmark, Martine Espeland, Aron Espeland, Runda Kvendseth, Jan Erik Hauge og Katrine Borg Skeie. (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid

Dette er delfinalistene

Årets drikk

Musserende eplemost - Buhagen, Rogaland

Eplemost Aroma – Fiskum fruktpresseri, Viken

Skog 03 - Villbrygg, Oslo

Solhyllest - Hyllest, Vestfold og Telemark

Mungàt Alkoholfri Tørrhumlet IPA - RYGR Brygghus, Rogaland

Årets ost

Valdres Ost Bufar lagret 18 mnd - Valdresmeieriet, Innlandet

Hitra Blå – Hitra Gårdsmat, Trøndelag

Fjellblå - Eggen Gardsysteri, Innlandet

Ungkaren - Hitra Gårdsmat, Trøndelag

Rørosblå - Eggen Gardsysteri, Innlandet

Årets grønne

Quinoa frå Lærdal – Sogn Frukt og Grønt, Vestland

Snack paprika - Vårsol Gartneri, Rogaland

Shiitake – Topp Sopp, Rogaland

Rød perletomat – Vårsol Gartneri, Rogaland

Donko Shiitake Økologisk - Soppkompaniet, Viken

Årets sjømat

Carre av villkveite - Annis Oslobukta, Oslo

Glassvarfilet benfri med skinn - Reinhartsen, Agder

Tørrmodnet Villpiggvar - Annis Oslobukta, Oslo

Levende kråkeboller fra Finnøy - Domstein Sjømat avd Stavanger / Urchinomics, Rogaland

Skjellbrosmefilet benfri med skinn - Reinhartsen, Agder

Årets kjøtt

Tørrmodnet Entrecôte - Annis Oslobukta, Oslo

Tomahawk - Fjordfegarden, Rogaland Tørrmodna T-bone – Nyyyt, Rogaland

Tørrmodnet ytrefilet - Annis Oslobukta, Oslo

Tomahawk av hjort - Sveahjort, Innlandet

- pga sent slakt vil det kunne bli flere delfinalister etter en prekvalifisering før delfinale juryeringen i september.

Årets søtsak

Multefløyel med tindved - Jentene på Tunet, Trøndelag

Krokan – Bamsrudlåven, Viken

Vilt, vakkert & CRUNCHY - Lysefjorden Sjokolade, Rogaland

Sjokoladeplate med pasjonskaramell - Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland

Brunost karamell & sjokolade - Fjåk Chocolate, Vestland

Årets meieriprodukt

Prima Rømme - Jerseymeieriet, Rogaland

Ryfylkeyoghurt naturell – Ryfylke Gardsysteri, Rogaland

Yoghurt naturell - Kilnes Gard, Trøndelag

YMIR yoghurt med tyttebær og byggryn - Holt Gård, Vestfold og Telemark

Jerseymelk - Jerseymeieriet, Rogaland

Årets bakst

Landbrød - Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland

Iskjeks Vaffelkjeks - Lamella, Møre og Romsdal

Frøyaflak - Attåtnæring / Garnviks Røkeri, Trøndelag

Rugbrød - Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland

Gårdsbakeriets groviser - Bakke Gård, Viken

Årets øl

Jærpilt Gulrotkake Surøl – RYGR Brygghùs, Rogaland

Sumava - Haandbryggeriet, Viken

Havorn juicy neipa - Raus Bryggeri, Nordland

Humlesnurr – Hognabrygg, Trøndelag

Perler for svin IPA - Lervig, Rogaland

Årets sjømat foredlet

Røkt laks naturell – Garnviks Røkeri, Trøndelag

Fiskegrøt - Reinhartsen, Agder

Kongekraft - MS Donna, Viken

Mildrøkt Aquevittlaks – Garnviks Røkeri, Trøndelag

Najadelaks - Dolmøy Seafood, Trøndelag

Årets kjøtt foredlet

Sleden kjake - Håland kjøtt, Rogaland

Coppa di Prima - A.Idsøe, Rogaland

Guanciale - Jens Eide, Agder Inderøysodd - Inderøy Slakteri, Trøndelag

Dexter Bacone - Reime Dexter, Rogaland

- pga sent slakt vil det kunne bli flere delfinalister etter en prekvalifisering før delfinale juryeringen i september.

Årets grønne foredlet

Plommegelè – Nyhuus Gard, Vestfold og Telemark

Bringebæreddik - Lokalmat Vestfold, Vestfold og Telemark

Mushroom Shoyu - B.Culture, Oslo

Jordbærsyltetøy - Tveitane Gard, Rogaland

Pizzasaus type mild - ASK Spekehus, Viken

Årets sider

57/2 Kårkall – Store Naa Siderkompani, Vestland

Stora Marit– Hardangerbonden, Vestland

Anno - Kvestad Sideri, Vestland

Brist - Eiane Gard, Rogaland

Lagmann - Aga sideri, Vestland

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS