Markedssjef for Bache Gabrielsen Norge, Anita Aaserød, med den nye Bache-Gabrielsen American Oak. (Printscreen fra Horecas Smak-film)

Første cognac lagret på amerikanske eikefat

Bache-Gabrielsen American Oak er den første cognacen som noensinne er lagret på amerikanske eikefat. Nå lanseres den på det norske markedet.

Publisert

Etter mange år med testing og smaking i kjelleren, kan kjellermester Jean-Philippe Bergier hos Bache-Gabrielsen presentere en helt unik cognac, Bache-Gabrielsen American Oak.

Foto: Morten Holt

«Allerede i 2011 begynte han å utforske hvordan cognac utviklet seg på amerikansk eik. Noen år med prøving ble det før han fant den optimale løsningen på hvordan han skulle ivareta den distinkte karakter fra den amerikanske eiken med de delikate tropiske aromaer i flott harmoni med brennevinets unike egenskaper. Resultatet ble en cognac med dobbelmodning på fransk eik fra Limousin i minimum to år og deretter tilbringer den minimum seks måneder på splitter nye amerikanske amerikanske eikefat (Alba). Den amerikanske eiken er importert fra Tennessee, men fatene er satt sammen av en fransk bøkker. Cognacen har en distinkt karakter fra den amerikanske eiken med delikate tropiske aromaer av kokos og ananas i flott harmoni med franske eikearomaer som vanilje, kakao og nøtter», heter det i en pressemelding fra Bache Gabrielsen.

Den er tilgjengelig for horeca i Norge fra torsdag 23.februar, mens den blir tilgjengelig på Vinmonopolet fra fredag 3. mars.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS