Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn er kåret til Årets Bakeri 2020. Samboerparet Fredrik Lønne og Steffi Haldorsen er stolte vinnere. (Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media)

Kåret til «Årets Bakeri»

Harmoni Håndverksbakeri er kåret til «Årets Bakeri 2020». Det lille bakeriet i Porsgrunn vant kåringen i sterk konkurranse med 12 andre bakerier fra hele landet.

Publisert

Det er tredje gang årets bakeri kåres i Norge.

Tidligere vinnere er Edgars Bakeri i Mandal og Elda Bakeri i Sandnes.

Bak konkurransen står Baker- og Konditorbransjens Landsforening. 13 nominerte bedrifter har i år kjempet om årets tittel.

Beste kundeopplevelse

Kundeopplevelse har vært tema for årets konkurranse, og juryen har derfor jaktet på den unike kundeopplevelsen i de nominerte bakeriene. Hevd Håndverksbakeri i Trondheim, Maison Grabot i Sandefjord og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn sto til slutt igjen som finalister i konkurransen. Harmoni Håndverksbakeri ble til slutt kåret som det bakeriet som gir den beste kundeopplevelsen.

Prisen ble delt ut i vinnerbakeriet tirsdag 13. oktober med bakeriorganisasjonens ledelse og Porsgrunns ordfører til stede.

Nytt trofé på veggen

Harmoni Håndverksbakeri ble etablert i 2018 av Fredrik Lønne som har vunnet nordisk mesterskap for bakere to ganger. Sammen med samboeren Stefi Haldorsen har han bygget opp et bakeri i Storgaten i Porsgrunn som har blitt kjent for god håndverksbakst og god service. Seieren i «Årets Bakeri 2020» gir dem enda et trofé å henge på veggen i bakeriet.

Dette var de 13 nominerte i «Årets Bakeri 2020»

Maison Grabot, Sandefjord

Jåblom Bakst, Haugesund

Hevd, Trondheim

Moulangerie, Melhus

Kortreist Lykke, Risør

Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn

Holmen Crisp, Kapp

Gjerstadbakeren, Gjerstad

Baker Hansen, Østerås

Rosenborg Bakeri, Trondheim

Sour To The People, Hønefoss

Klingeling, Skien

Godt Brød, Oslo

– Det er kjempegøy å vinne, sier Fredrik Lønne, som gleder seg over mange stamkunder og økende omsetning.

– Vi har allerede hatt en veldig god høst, og jeg tror ikke at den vil bli noe dårligere nå. Salget har faktisk bare økt og økt og økt den siste tiden. Noen dager har vi til og med hatt kø ut på gaten, og det er nytt. Likevel er det mange som ikke kjenner til oss ennå, og vi tror jo at denne kåringen kan bidra til at flere får vite om oss, sier Lønne.

Dette er juryens begrunnelse

Juryens valg er basert på en unik kundeopplevelse, hvor trekkplasteret er bugnende disker av produkter som oser av håndverk og særpreg. Det lukter deilig bakst i hele bakeriet og nystekt-følelsen forsterkes av at bakerne er i aksjon rett innenfor inngangsdøren. Kundene setter pris på dette, og det skaper en nærhet til at bakst er håndverk. Her setter kundene pris på godt håndverk, og velger å handle her mange ganger i uken fordi varene og smakene er unike. Et pluss er også at det tilbys surdeigsbasert bakst.

Eierne får mye ros av kundene for kundebehandling og service. De tar seg tid til å snakke med gjestene og oppleves som veldig hyggelige, gjestfrie og serviceinnstilte med en unik produktkunnskap som kundene verdsetter. Lokalet er rent og ryddig med stort hygienefokus, uten å miste sjarmen.

Lokalet er innredet i retrostil og har mange sittesoner som gir en hjemmekoselig, lun, avslappet og rolig atmosfære som gjør at kundene begeistres over å være gjester her. Her er det godt å være!

Juryen

Juryen har bestått av følgende personer:

Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall as (juryleder)

Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge

Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, See New AS

Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor / Bakeri.net, Vest Vind Media AS

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS