Foto: Visit Sweden

Verdens største utendørs bar

Tirsdag 15. juni åpnet Visit Sweden for reservasjoner på verdens største utendørs bar: The Drinkable Country. Både lokale og besøkende kan nå nyte unike svenske drikkeopplevelser ved et av de 16 bordene, som er fordelt på Sveriges fredeligste og vakreste steder.

Foto: Visit Sweden

Fra og med tirsdag denne uka tar The Drinkable Country offisielt imot bordbestillinger. Ved å reservere et av deres bord, får man være med på et herlig dypdykk i mangfoldet av smaker som man finner i den svenske naturen. Hvert bords tilbud og utvalg varierer, men hovedfokuset er spesiallagde, naturinspirerte drinkoppskrifter, utviklet av noen av Sveriges fremste eksperter som skal representer ulike deler av Sverige.

Utforske svenske smaker

Foto: Visit Sweden

– The Drinkable Country gjør det mulig for besøkende å utforske svenske smaker i verdensklasse, direkte fra naturen. Landets store spiskammers med bær, vekster og friskt vann byr på mange fantastiske drikkeopplevelser som vi vil vise frem til mange flere, sier Jens Heed, som leder Måltidsturistprogrammet i Visit Sweden.

Med nytelse i fokus har de løftet lokale smaker fra hele Sverige, og skapt gjør-det-selv oppskrifter basert på ingredienser fra det over 100 millioner hektar store svenske spiskammeret. Aktiviteter knyttet til drinkene kan innebære alt fra halvdagsopplevelser der man får lære seg om naturens råvarer og hvordan de kan anvendes for å skape nye, spennende drinker, drikkemenyer og smaksprøvemenyer til enklere alternativer som lokalprodusert saft, must, øl eller lignende.

Inspirert av årstider og naturens livlige ingredienser

Foto: Visit Sweden

Drinkene er smakseksplosjoner inspirert av årstider og naturens livlige ingredienser, og skaper derfor en magisk kombinasjon. Avhengig av hvor man bestiller bord, er ingrediensene forskjellige. Emil Årang har for eksempel lagd en drink bestående av en håndfull harpikssyre, alger, sitronsaft, kildevann og is som gir oss smaken av Nord-Sverige. Sommelieren Rebecka Lithanders drink, derimot, vekker fram minner om Sør-Sverige med en neve sukkererter, rosmarin, engsyre, sirup og noen skiver agurk blandet med eplejuice fra Tosterups Slott i Skåne.

– Det er en smaksreise gjennom den fantastiske svenske naturen. Dette er en helt ny og fascinerende måte å både oppleve drinker og oppdage et land og dets natur, sier barsjef i Tjoget, Leo Lahti.

Fortsettelse på The Edible Country

Foto: Visit Sweden

Verdens største utendørs bar er en fortsettelse på The Edible Country, verdens største gjør-detselv-gourmetrestaurant, med oppskrifter som er skapt av Guide Michelin-anerkjente kokker. Dette konseptet ble lansert av Visit Sweden i 2019. Konseptet utvides nå med drikkeopplevelser. I likhet med maten er tanken at gjestene kan skape sine egne drikkeopplevelser basert på oppskrifter fra eksperter, prøve ferdiglagde lokale drikke og utforske ingredienser som finnes i omgivelsene.

Med flere og flere nordmenn som er ferdigvaksinert, er utenlands reiser endelig i sikte for mange. Med The Drinkable Country inviterer Sverige alle til å oppleve den svenske naturen samtidig som man kan nyte mat og drikke i verdensklasse. En mulighet som i stor grad skyldes allemannsretten i Sverige.

Les også: Hele Sverige på menyen (publisert 2019)

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS