«Fogging» av Østbanehallen. (Foto: Rentokil Initial)

Desinfiserer lokaler med «fogging»

Flere restauranter og underholdningsinstitusjoner har benyttet seg av «fogging» for å desinfisere sine lokaler i disse korona-tider. Metoden dreper 99,99 prosent av virus og bakterier.

Hele Rentokil Initial (som eier Steritech) har måtte omstille, da ulike deler av samfunnet har hatt nye behov knyttet til hygiene og mattrygghet.

«Fogging» er en effektiv metode.

Østbanehallen ble «fogget»

«Fogging» av Østbanehallen i Oslo. (Foto: Rentokil Initial)

Nå er hoteller, restauranter og andre deler av samfunnet i gang med å åpne opp igjen, og nylig ble hele Østbanehallen «fogget», slik at det ble desinfisert på en rask og grundig måte.

Ett av de andre stedene stedene som benytter seg av Rentokil Initials tilbud er Blå i Oslo.

Blå er en konsertscene i Oslo, som har eksistert i 22 år.

«Fogging» gjør det mulig å drive Blå

– Når vi nå så smått starter opp igjen, blir det annerledes å drive. I første omgang blir det en TV-kanal, slik at vi «kommer «hjem» til våre kunder. Dette handler i stor grad om å holde det i gang og få de ansatte tilbake på jobb, artistene tilbake; ja hele apparatet som jobber med Blå tilbake i drift, sier styremedlem for Blå, Stefan Jansen.

– Når vi så gjør dette, må HMS være på plass. Blå skal være rent og sikkert for både ansatte, artister og andre som jobber her. Derfor har vi fått hjelp av Rentokil Initial til å desinfisere hele lokalet mellom hvert show. De har fått på plass en løsning slik at vi kan gjennomføre showene våre på en trygg og god måte, sier Stefan Jansen.

Dreper 99,99 prosent av virus og bakterier

Stein Birger Østmo hos Rentokil Initial

– Kultur- og underholdning er sterkt berørt av koronakrisen, og det må tenkes nytt, slik de har gjort på Blå. Metoden som er brukt, blir brukt over hele verden. Den kalles for «fogging», der små dråper legger seg over alt – på alle flater. «Fogging» er giftfri, og dreper 99,9 prosent av virus og bakterier, forteller Stein Birger Østmo hos Rentokil Initial.

Rask og effektiv

Østmo forteller at behandlingsmetoden er rask og effektiv, og lokalene kan brukes igjen kort tid etterpå.

I tillegg til kultur- og underholdningsscener, er metoden også aktuell i for eksempel barer, restauranter og konferanselokaler.

Jansen forteller at med grundig vask vil de ikke komme til alle flater, men med «fogging» vil vesentlig større del av lokalet bli desinfisert.

– Dette gjør oss trygge på at vi nå kan gå inn og gjøre vår jobb på Blå, sier Jansen.

Her kan du se en video av en fogging-økt fra Blå

Les mer på Rentokil-initial.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS