Sondre Kasin er en av to norske finalister i The Journey, Linie Awards nye cocktail-konkurranse. (Foto: Arkiv)

Klart for Linie Award - The Journey

Xuseen Simon-Miskell fra Fahlstrøm Bar og Grill i Gjøvik og Sondre Kasin fra BA53 i Oslo som skal forsvare Norges ære i Linie Awards nye, nordiske cocktail-konkurranse The Journey.

Publisert

Finalen arrangeres mandag 23. mai i Gullbaren på Sentralen i Oslo.

Xuseen Simon-Miskell

Nervøse finalister

– Jeg har aldri blitt bedømt av et panel med bartendere i verdensklasse tidligere, så jeg er ganske nervøs. Men på samme tid gleder jeg meg veldig. Dette er en fantastisk mulighet til å møte kollegaer fra hele verden og for å hente ny inspirasjon, sier Simon-Miskell.

Simon-Miskell, som opprinnelig er fra New York, lærte seg yrket i San Francisco, hvor sjefen på baren Dalva hadde norske aner.

Sondre Kasin.

– Sjefen min var norskættet og var veldig opptatt av akevitt. Han lærte meg å bli glad i den norske akevitten, og alt den har å by på. Det er ikke overraskende at drinken i bryllupet mitt var en akevitt-cocktail med navn «The Fruity Viking», forteller han og ler.

Vise seg frem

Nervøs er også den andre norske finalisten:

– Det er selvsagt nervepirrende, men det er også veldig gøy å få presentere seg selv som bartender, og landet som barnasjon, foran så mange andre dyktige bartendere, sier Sondre Kasin, og fortsetter:

– Det er veldig bra med konkurranser. Det er viktig for egenutvikling og det å skulle bruke akevitt setter i gang en kreativ prosess.

De andre nordiske finalistene

I finalen er det to bartendere fra hvert land i Norden som skal konkurrere.

Finland: Tony Konovalov (The Cock and Holiday Bar) og Janette Bertényi (The Cow).

Sverige: Nath Colby (Mr.P) og Karl-Martin Edin (Open/Closed).

Danmark: Irina Jelizarova (Lidkoeb) og Martin Palmberg Clausen (Ruby Cocktail Bar).

I konkurransen skal kandidatene lage sin signatur-cocktail med Linie Aquavit, inspirert av et av stedene skipet stopper ved på sin reise over havet - her Oslo, Boston, Panama, New Zealand, Australia, Singapore, eller Japan.

Vinneren får en unik opplevelse som premie; å lage sin egen Linie Aquavit sammen med Master Blender Ivan Abrahamsen.

Juryen

I juryen sitter det er stjernelag av bartendere som skal bedømme Nordens aller første vinner av konkurransen The Journey.
Juryleder er Monica Berg, tidligere barsjef på Pollen Street Social i London. Hun har fått med seg Alex Kratena (bildet), kjent for å ha drevet verdens beste bar, Artesian i London, Leo Robitschek fra NoMad bar i New York, og Arcus sin egen Master Blender, Ivan Abrahamsen.

– Det er veldig stas at vi har fått med oss noen av de dyktigste bartenderne i verden til å kåre Nordens beste signatur-cocktail lagd på akevitt, forteller Berg i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS