Biehotell-direktør Thea Emilie Giske er hoppende glad for at prosjektet er fullført. (Foto: Comfort Hotel Bergen Airport)

Bier sjekker inn på Comfort Hotel Bergen Airport

Comfort Hotel Bergen Airport huser vanligvis mennesker, men har nå også etablert biehotell, som kan huse tusenvis av bier. De sjekker inn neste vår. Biehotellet har sågar fått sin egen hotelldirektør.

Publisert
Resepsjonssjef Thea Emilie Giske har blitt biehotell-direktør. (Foto: Comfort Hotel Bergen Airport)

I Nordic Choice Hotels har alle hoteller mulighet til å søke om støtte fra et nabofond, «The Good Neighbour»-fondet. Det var gjennom dette at Comfort Hotel Bergen Airport fikk på plass sine biehotell, som nå er å finne utenfor hotellet.

Skoleelever har dekorert biehotellene ved Bergen-hotellet. (Foto: Comfort Hotel Bergen Airport)

Egen biehotell-direktør

Primus motor for prosjektet og biehotell-direktør Thea Emilie Giske jobber til daglig som resepsjonssjef på hotellet, men har med sitt enorme miljøengasjement fått satt biene på hotellets dagsorden.

– Jeg har lenge sett på området utenfor vår fantastiske lobby og følte ikke helt at det sto i stil med resten av hotellet. Derfor tenkte jeg at det ville gi et løft å så en blomstereng, og sette opp biehotell, sier Giske.

12 biehotell

Totalt 12 biehotell er plassert på engen utenfor hotellet, og sammen utgjør de dermed en liten «bielandsby». For å få gjennomført prosjektet, inviterte hotellet 7. klasse på Liland skole, som var med på å dekorere biehotellene og så blomstereng.

– I hotellbransjen er ingen dag lik, men dette var en utrolig kjekk dag for alle oss i hotellstaben. Det å se fså mange barn unger le og kose seg med vårt bieprosjekt, ga en utrolig energi, sier hotelldirektør på Comfort Hotel Bergen Airport, Erlend Fardal Lunde.

Sjekker inn neste år

Det er ventet at de første biene sjekker inn på biehotellet i løpet av våren 2020. De som besøker hotellet kan se noen av biehotellene fra lobbyen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS