Bjarte Gjerde til Britannia!

Bjarte Gjerde bygde opp Rica Nidelven, som ble til Scandic Nidelven da han ga seg som hotelldirektør. I tiden fremover er det et helt annet hotell i Trondheim skal oppta Gjerdes tid.

Publisert

Det siste året har han vært opptatt med etableringen av NordØst Food & Cocktail, som du kan lese om i det kommende nummeret av magasinet Horeca.

Allerede i gang

Nå har Gjerde Management AS (Bjarte Gjerde) også inngått et samarbeid med Reitangruppen, som igjen betyr at Bjarte Gjerde blir en sentral person i gjenreisingen av Britannia Hotel i Trondheim. Reitangruppen driver med handel og eiendom, og har liten erfaring med hotelldrift.

Gjerde er fra 1. februar innleid av Reitangruppen for å bistå i fornyelsen av Britannia Hotel.

Hotellveteranen Gjerde

Bjarte Gjerde har mer enn 30 års erfaring som hotelldirektør fra noen av Norges største og mest kjente fullservicehoteller.

Han har sammen med sine tidligere medarbeidere vunnet mer enn 70 nasjonale og internasjonale priser. Gjerde er mest kjent som administrerende direktør ved Rica Nidelven Hotel (i dag Scandic Nidelven Hotel), som har vunnet prisen «Norges beste frokost» 10 år på rad.

Britannia Hotel i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

– Skal utvikle en genuin prestasjons- og vinnerkultur

– Jeg har stor respekt for hotellets historie, og vil bidra til sterkt fokus på å bygge et ærverdig og tidsriktig Britannia Hotel for Trondheim og for Reitan-familien. Det skal utvikles en genuin prestasjons- og vinnerkultur som skal levere imponerende opplevelser til Britannias gjester. Vi går nå i gang med å finne de riktige strukturene i bygget, skape et konsept vi tror på og etter hvert rekruttere de riktige menneskene, sier Bjarte Gjerde.

Les også: Britannia Hotel skal stenges i 15 til 18 måneder

– Får den ekspertisen vi trenger, sier Reitan

– Med Bjarte Gjerde får vi inn den ekspertisen vi trenger for å oppfylle hotelldrømmen jeg har hatt siden jeg var guttunge. Jobben med å forvandle Britannia Hotel til det vi ønsker, krever teft og spisskompetanse fra hotellbransjen. Vi er trygge på at vi har knyttet til oss riktig person når vi nå skal bygge fremtidens Britannia Hotel, sier Odd Reitan i en pressemelding.

Før jul ble det kjent at Britannia Hotel skal stenges til sommeren. Renoveringen blir omfattende, og Reitan tar sikte på at hotellet skal åpne våren 2018, gjerne i tide til Reitangruppens 70-årsjublileum den 2. mai.

Skal blankpolere diamanten

– Vi skal blankpolere diamanten. Dette er hele Norges hvite svane, sier Reitan til Adressa.no.

Rehabiliteringen av Britannia starter mens hotellene i Trondheim sliter med lavt belegg. Det bekymrer Reitan også, men han er villig til å ta risikoen og føre det eventuelle tapet på «jålekontoen». Prispolitikken fra Rema-butikkene kommer ikke til å bli overført til Britannia, eller som Odd Reitan sa i intervjuet med Adressa: – Hotellet blir ikke noe B&B-hotell!

Les hele saken på Adressa.no her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Reitangruppen

* Reitangruppen består av fire forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom.

* Reitangruppen har i tillegg en eierandel på 15,6 prosent i Axfood. Reitangruppens hovedkontor er på Lade Gaard i Trondheim, som er Reitangruppens kulturelle og finansielle senter.

* REMA 1000 og Reitan Convenience har sitt operative senter i Oslo, mens Reitan Eiendom er basert i Trondheim. Uno-X Gruppen er basert i Oslo/København

Powered by Labrador CMS